17.3 C
Athens

Η κρίσιμη εμβόλιμη αγωνιστική: Το ροτέισον του Ολυμπιακού στο Αγρίνιο και η μάχη στη Λεωφόρο

Μάχες παντού μία αγωνιστική πριν την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας στη Super League: Οι πολλές αλλαγές του Ολυμπιακού στο Αγρίνιο, το «πρέπει» του Παναθηναϊκού κόντρα στον ανεβασμένο Άρη και το τελευταίο εισιτήριο για την εξάδα

Ως κρίσιμη χαρακτηρίζεται η εμβόλιμη αγωνιστική της Super League την Τετάρτη (28/2), με όλα τα παιχνίδια να διεξάγονται την ίδια μέρα και το ενδιαφέρον να είναι έντονο παντού.

Στην κορυφή, η πρωτοπόρος ΑΕΚ υποδέχεται τον ΠΑΣ Γιάννινα (19:00) έχοντας θεωρητικά το πιο εύκολο έργο από τους λοιπούς διεκδικητές του τίτλου. Η Ένωση θέλει τη νίκη ώστε να έχει το κεφάλι της ήσυχο ανεξαρτήτως αποτελεσμάτων στα υπόλοιπα ματς των «μεγάλων» για να διατηρηθεί στο +1 από τον δεύτερο ΠΑΟΚ που δοκιμάζεται στις Σέρρες κόντρα στον Πανσερραϊκό (20:00) έχοντας σημαντικές απουσίες κυρίως στην άμυνα, ενώ και η ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία θα παραταχθεί χωρίς καθαρόαιμο φορ!

Νωρίτερα, στις 17:00, ο Ολυμπιακός φιλοξενείται από τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο, με τους Πειραιώτες να θέλουν να κάνουν το 5/5 με τον Μεντιλίμπαρ στον πάγκο. Μετά την αγχωτική νίκη με ανατροπή επί του Αστέρα στο Καραϊσκάκη και με δεδομένη την επιβάρυνση των βασικών τους παικτών, οι Ερυθρόλευκοι ταξίδεψαν στην πόλη του Αγρινίου δίχως τέσσερις βασικές τους μονάδες (Φορτούνης, Κάρμο, Ροντινέι, Όρτα) και θα παραταχθούν εντελώς αλλαγμένοι απέναντι σε μία ομάδα που είναι ικανή για τη ζημιά, ειδικά στην έδρα της, όπως απέδειξε και με τον ΠΑΟΚ την περασμένη Κυριακή.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Βάσκος τεχνικός έχει ετοιμάσει ένα πλάνο με αρκετές αλλαγές σε σύγκριση με ό,τι είδαμε στα προηγούμενα ματς σε Ελλάδα και Ευρώπη. Ο Πασχαλάκης θα παραμείνει κάτω από την εστία, με την τετράδα μπροστά του όμως να αλλάζει εξ’ ολοκλήρου. Ο Βέζο διεκδικεί φανέλα βασικού μετά το θετικό ντεμπούτο του σε δύσκολες συνθήκες κόντρα στον Αστέρα, ενώ στο βασικό σχήμα αναμένεται για δεύτερο σερί παιχνίδι ο Ρίτσαρντς.

Στα χαφ, ο Έσε έχει το πλεονέκτημα για να ξεκινήσει στο πλάι πιθανότατα του Καρβάλιο, ενώ θέση στην ενδεκάδα διεκδικεί και ο Αλεξανδρόπουλος. Ποντένσε και Μασούρας είναι τα δύο φαβορί για τα επιθετικά άκρα, με τον Τσικίνιο να έχει τον πρώτο λόγο για το «10» και τον Ελ Κααμπί μοναδικό προωθημένο.

Από το αποψινό πρόγραμμα, ξεχωρίζει το ντέρμπι της Λεωφόρου ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Άρη (21:00). Οι Πράσινοι θέλουν πάση θυσία τη νίκη για να «σβήσουν» τη γκέλα με την Κηφισιά, με την πίεση στον Τερίμ και τους παίκτες να είναι μεγάλη κυρίως για την εικόνα που εμφανίζει η ομάδα στο χορτάρι το τελευταίο διάστημα. Στον αντίποδα, οι Θεσσαλονικείς θέλουν να κάνουν τη «ζημιά» έχοντας εξασφαλίσει την 5η θέση και τα πλέι οφ, σε μία πρόβα… τελικού Κυπέλλου, αν και για τον Άρη προέχει η ρεβάνς στα ημιτελικά με τον Παναιτωλικό μετά το υπέρ του 1-0 στο Αγρίνιο.

Σημαντικές μάχες και με φόντο την εξάδα όπου Λαμία και Αστέρας διεκδικούν μία θέση, ενώ ενδιαφέρον παρουσιάζει και η μάχη της «ουράς».

Αναλυτικά το πρόγραμμα των αγώνων στην 25η αγωνιστική:

Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου

Αστέρας Τρίπολης-Κηφισιά (15:00, Novasports 2)

Βόλος-ΟΦΗ (15:00, CosmoteSport 2)

Ατρόμητος-Λαμία (17:00, Novasports Prime)

Παναιτωλικός-Ολυμπιακός (17:00, CosmoteSport 1)

ΑΕΚ-ΠΑΣ Γιάννινα (19:00, CosmoteSport 2)

Πανσερραϊκός-ΠΑΟΚ (20:00, Novasports Prime)

Παναθηναϊκός-Άρης (21:00, CosmoteSport 1)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς