27.7 C
Athens

Ιδανικό ξεκίνημα και πρόκριση στους «16» του Ακαπούλκο για τον Τσιτσιπά

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πέτυχε μία άνετη νίκη κόντρα στον Σασφιούλιν και συνεχίζει στο τουρνουά του Μεξικό, μία χώρα που τού ταιριάζει τα τελευταία χρόνια

Με αποφασιστικότητα ξεκίνησε την προσπάθεια του ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο 500άρι τουρνουά του Ακαπούλκο, επικρατώντας του Ρώσου και Νο 39 της παγκόσμιας κατάταξης, Ρομάν Σασφιούλιν με 6-3 και 6-4 μετά από μία ώρα και 19 λεπτά αγώνα, εξασφαλίζοντας την πρόκριση στον 2ο γύρο της διοργάνωσης.

Ο Έλληνας πρωταθλητής, Νο 12 του κόσμου έφτασε τις 8 νίκες φέτος (8-3) και τις 8 στο τουρνουά (8-2) στο Μεξικό. Ο Τσιτσιπάς στον επόμενο γύρο (29/2) θα αντιμετωπίσει τον προερχόμενο από τα προκριματικά Ιταλό και Νο 69 του κόσμου, Φλάβιο Κομπόλι, ο οποίος ανέτρεψε τα προγνωστικά και κέρδισε χθες τα ξημερώματα τον Φελίξ Οζέρ Αλιασίμ με 2-6, 6-3 και 6-2.

Παράλληλα, στο διπλό του τουρνουά, τα αδέρφια Τσιτσιπά αποκλείστηκαν στο ίδιο βράδυ γνωρίζοντας την ήττα 6-4, 6-3 από το τον Βρετανό Τζούλιαν Κας και τον Αμερικανό Ρόμπερτ Γκάλογουεϊ, οι οποίοι εξασφάλισαν σε 74 λεπτά το εισιτήριο για τη συνέχεια.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς