23.2 C
Athens

Σοσιεδάδ – Μαγιόρκα 4-5 πεν. (1-1): Οι Νησιώτες στον τελικό του Copa Del Rey μετά από 21 χρόνια! (vid)

Σπουδαία πρόκριση για τη Μαγιόρκα στον τελικό του Copa Del Rey 21 χρόνια μετά τη μοναδική φορά που σήκωσαν το τρόπαιο (με Ιμπαγάσα και Ετό τότε στη σύνθεσή της) - Ήρωας στα πέναλτι ο Γκρέιφ που απέκρουσε το πρώτο χτύπημα του μοιραίου Ογιαρθάμπαλ

Σπουδαία πρόκριση, σπουδαία στιγμή για τη Μαγιόρκα που στη διαδικασία των πέναλτι επικράτησε με 5-4 της Ρεάλ Σοσιεδάδ στο «Ανοέτα» και προκρίθηκε στον τελικό του Κυπέλλου Ισπανίας για πρώτη φορά μετά από 21 ολόκληρα χρόνια, όταν πανηγύρισε και τον μοναδικό της τίτλο στη διοργάνωση!

Με ήρωα τον Γκρέιφ που απέκρουσε το πρώτο πέναλτι του Ογιαρθάμπαλ -ο οποίος από ήρωας έγινε μοιραίος για τη Σοσιεδάδ- η Μαγιόρκα επιστρέφει σε τελικό Κυπέλλου μετά το 2003 όταν στη σύνθεσή της είχε τους Ιμπαγάσα και Ετό, με τον Καμερουνέζο να πετυχαίνει τα δύο από τα τρία τέρματα στον τελικό (3-0) κόντρα στην Ουέλβα.

Η Σοσιεδάδ έχασε την ευκαιρία να επιστρέψει σε τελικό μετά το 2020 όταν είχε επικρατήσει με 1-0 της Αθλέτικο Μπιλμπάο κατακτώντας το τρόπαιο. Σημειολογικά, στον δεύτερο ημιτελικό της Τετάρτης (28/2) η Αθλέτικ Μπιλμπάο του Ερνέστο Βαλβέρδε αναζητά την επιστροφή της στο μεγάλο ραντεβού του Απριλίου (6/4) στη ρεβάνς του υπέρ της 1-0 επί της Ατλέτικο στη Μαδρίτη.

Το ματς κρίθηκε στην παράταση μετά το 1-1 της κανονικής περιόδου και της παράτασης με τον Τζιοβάνι Γκονσάλες με ωραία κεφαλιά να ανοίγει το σκορ στο 50′ για τους Νησιώτες, αλλά τον Ογιαρθάμπαλ να απαντά στο 71′ με ωραίο πλασέ μέσα από την περιοχή.

Στην παράταση, όλοι περίμεναν τα πέναλτι. Εκεί, ο αρχηγός της Σοσιεδάδ, από ήρωας έγινε μοιραίος, οι παίκτες της Μαγιόρκα δεν αστόχησαν ποτέ και η πολυπόθητη πρόκριση ήρθε με σκορ 5-4 στα πέναλτι.

Τα αποτελέσματα των ημιτελικών

ΠΡΩΤΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Μαγιόρκα – Ρεάλ Σοσιεδάδ 0-0

Ατλέτικο – Αθλέτικ 0-1 (25′ πέν. Μπερενγκέρ)

ΔΕΥΤΕΡΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Ρεάλ Σοσιεδάδ – Μαγιόρκα 4-5 πέν., 1-1 παρ., 1-1 κ.α. (71′ Οϊαρθάμπαλ / 50′ Γκονσάλες)

29/02 22:30 Αθλέτικ – Ατλέτικο

* Ο τελικός θα διεξαχθεί στις 6 Απριλίου 2024 στο «Καρτούχα» της Σεβίλλης.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς