15.9 C
Athens

Ολυμπιακός: Ο Βέζο έκανε το ιδανικό ντεμπούτο σε απαιτητικό ρόλο

Ο Πορτογάλος στόπερ μπορεί να μην ήταν ο πρωταγωνιστής στην ανατροπή του Ολυμπιακού απέναντι στον Αστέρα, όμως αποτέλεσε μια κομβική αλλαγή στο να ανέβει μέτρα η αμυντική γραμμή των Ερυθρόλευκων και ταυτόχρονα να περιοριστούν οι αντεπιθέσεις των Αρκάδων

Ο Ρουμπέν Βέζο έκανε το ντεμπούτο του με τη φανέλα του Ολυμπιακού στο παιχνίδι με τον Αστέρα περνώντας ως αλλαγή στην έναρξη του δευτέρου μέρους αντί του Ζουλιάν Μπιανκόν.

Ο Πορτογάλος κεντρικός αμυντικός είχε εντυπωσιακή παρουσία στο διάστημα που αγωνίστηκε, αν και δεν ήταν ευνοϊκές οι συνθήκες όταν πέρασε στο παιχνίδι. Με τον Ολυμπιακό να βρίσκεται πίσω στο σκορ από τους Αρκάδες, ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ άλλαξε κεντρικό αμυντικό εξηγώντας μετά το τέλος του αγώνα πως υπήρχαν λόγοι τακτικής πίσω από αυτή την απόφαση.

Ο Βέζο έχει πολύ μεγάλη εμπειρία από το ισπανικό πρωτάθλημα και για παράδειγμα στη Βαλένθια, έμαθε να αγωνίζεται κυρίως σε ψηλά μέτρα.

Ο Βάσκος προπονητής είχε αποφασίσει να ανεβάσει τις γραμμές της ομάδας του και ο Ολυμπιακός να γίνει πιο πιεστικός στο δεύτερο μισό του γηπέδου χωρίς ταυτόχρονα να αφήσει σημαντικά κενά και να μείνει εκτεθειμένος στις αντεπιθέσεις.

Το σχέδιο βγήκε και με το παραπάνω. Μπορεί Ελ Κααμπί και Ποντένσε να «έκλεψαν» δικαιολογημένα τις εντυπώσεις αφού είχαν συμβολή στην ανατροπή, όμως και ο Βέζο έκανε… αθόρυβη δουλειά (και δεν είναι μόνο η αντεπίθεση που έκοψε στις καθυστερήσεις).

Με συνολικά οχτώ (από τις 15) κερδισμένες μονομαχίες σε έδαφος και αέρα και μόλις τρεις (!) λανθασμένες μεταβιβάσεις σε 27 προσπάθειες, ο Πορτογάλος έδωσε μια έξτρα ασφάλεια στον Ολυμπιακό που θεωρητικά θα μπορούσε να δεχθεί κι εκείνος πίεση με την παρουσία του Μιριτέλο στη γραμμή κρούσης των Αρκάδων.

Γενικότερα, ο Μεντιλίμπαρ έβαλε στο κόλπο τον Βέζο που λόγω της σωματοδομής του είναι ένας γρήγορος κεντρικός αμυντικός που μπορεί να βγει αρκετά δεξιά και ταυτόχρονα απέκτησε μια ακόμα λύση κυρίως ενόψει των πλέι οφ…

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς