21.7 C
Athens

Σοβαρό πλήγμα στον ΠΑΟΚ με Εκόνγκ που δεν γλίτωσε το χειρουργείο

Πολύ σοβαρός αποδείχθηκε ο τραυματισμός που αποκόμισε ο Τροστ-Εκόνγκ του ΠΑΟΚ από την παρουσία του στο Κόπα Άφρικα με την εθνική Νιγηρίας με τις αρχικές εκτιμήσεις να επιβεβαιώνονται και τον Αφρικανό στόπερ να έχει υποστεί θλάση τρίτου βαθμού και να περνάει την πόρτα του χειρουργείου την Τρίτη (27/2).

Το διάστημα της απουσίας του εκτιμάται σε κάτι παραπάνω από έναν μήνα, δίχως πάντως να γίνονται γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες από την «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ.

Παράλληλα, πρόβλημα προέκυψε και με τον Σάστρε, που δεδομένα μένει εκτός με κάταγμα από τον αγώνα της Τετάρτης με τον Πανσερραϊκό και η κατάστασή του θα επανεκτιμάται καθημερινά.

Το σχετικό δελτίο Τύπου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, αναφέρει:

«Οι παίκτες που βρέθηκαν στο αρχικό σχήμα κόντρα στον Παναιτωλικό ακολούθησαν πρόγραμμα αποκατάστασης στο γήπεδο, το γυμναστήριο και την πισίνα.Οι υπόλοιποι δούλεψαν με το τεχνικό επιτελείο στον τομέα της τακτικής, μέσα από ασκήσεις και οικογενειακό διπλό.Ο Τάισον προπονήθηκε κανονικά, ο Μπάμπα έβγαλε μέρος του προγράμματος στο πλαίσιο επανένταξης μετά τον τραυματισμό στη Λεωφόρο, ενώ ο Ντόμινικ Κοτάρσκι παρέμεινε εκτός καθώς συνεχίζει να ταλαιπωρείται από ίωση.

Το παιχνίδι στο Αγρίνιο έφερε κι ένα άσχημο νέο, καθώς ο Ζόαν Σάστρε υπέστη κάταγμα στην πρόσθια επιφάνεια του αριστερού ημιθωράκιου. Λόγω του σημείου του τραυματισμού, η κατάσταση του Ισπανού θα εκτιμάται καθημερινά.

Τέλος ο Γουίλιαμ Τρόοστ-Εκόνγκ υποβλήθηκε σε επανέλεγχο, ο οποίος επιβεβαίωσε την αρχική διάγνωση. Ο Νιγηριανός έχει υποστεί θλάση 3ου βαθμού και αύριο θα υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση για την αποκατάσταση του τραυματισμού του».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς