16.7 C
Athens

Άρης – Βόλος 2-0: Είχε Μορόν, βρήκε και Ανσαριφάρντ ενόψει πλέι οφ

Ο Λορέν Μορόν με το 13ο του γκολ στο πρωτάθλημα ώθησε σε άλλη μία νίκη τον Άρη που συνοδεύτηκε με το πρώτο τέρμα του Καρίμ Ανσαριφάρντ για το τελικό 2-0 κόντρα στον κακό Βόλο, που παρέμεινε προτελευταίος στο +1 από την Κηφισιά.

Ο Ισπανός άσος, αφού έχασε το άχαστο στο 39′ αστοχώντας προ κενής εστίας μετά από απόκρουση του Κόβακς σε σουτ του δραστήριου Μανού Γκαρθία, βρήκε ένα ακόμη γκολ πιάνοντας απροετοίμαστο τον Ούγγρο κίπερ του Βόλου με δυνατό σουτ στο 45+1′.

Το κερασάκι στην τούρτα έβαλε ο Καρίμ Ανσαριφάρντ στο 88′ με σεντερφορίσια κίνηση και άψογο τσίμπημα της μπάλας, συστήνοντας με τον καλύτερο τρόπο τον εαυτό του στο κοινό του «Κλεάνθης Βικελίδης» που απέκτησε ξανά ζωή στις κερκίδες, μετά από σχεδόν 3 μήνες.

Σφράγισαν και μαθηματικά την 5η θέση στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος οι Κίτρινοι, που έφτασαν τους 41 βαθμούς πριν την τελική ευθεία με τα δύο σερί ντέρμπι κόντρα σε Παναθηναϊκό (εκτός την Τετάρτη) και ΑΕΚ (εντός την επόμενη Κυριακή).

Σε ένα ματς που ο Άρης κυριάρχησε κι αυτό αποτυπώθηκε πλήρως στο χορτάρι και τη στατιστική (20-4 οι τελικές) δεν είχε πρόβλημα να ξεπεράσει για δεύτερη φορά φέτος και μάλιστα με το ίδιο σκορ το εμπόδιο των Θεσσαλών, που όσα παράπονα κι αν είχαν από τις… κάρτες του Γκάμαρη στο πρώτο ημίχρονο, ήταν άφαντοι στο Χαριλάου και πήραν αυτό που τους άξιζε.

Ο Μανού Γκαρθία ήταν ξανά ο κινητήριος μοχλός των Θεσσαλονικέων στον άξονα, με τον Σουλεϊμάνοφ να είναι κεφάτος αλλά άστοχος στο πρώτο 45λεπτο και τον Μορόν να λυτρώνεται μετά τη χαμένη ευκαιρία της χρονιάς, σε μία φάση, αυτή του 1-0, που πάντως φέρει μεγάλη ευθύνη ο Κόβακς.

Ο Βόλος ολοκλήρωσε το πρώτο μέρος δίχως τελική στην εστία του… θεατή Κουέστα, ενώ και στο δεύτερο κατάφερε σε μόλις μία περίπτωση να ανησυχήσει τον Ισπανό τερματοφύλακα, όταν ο Μπερτόγλιο εκτέλεσε από δύσκολη γωνία στέλνοντας την μπάλα στην εξωτερική πλευρά του δοκαριού.

Στην επανάληψη, ο Άρης συνέχισε την κυριαρχία του και έφτασε αρκετές φορές με Νταρίντα σε δύο περιπτώσεις και το δοκάρι του Σαμόρα κοντά στο δεύτερο γκολ, το οποίο τελικά ήρθε διά ποδός Ανσαριφάρντ στο 88′ για το δίκαιο 2-0 της ομάδας του Άκη Μάντζιου, μπροστά σε περίπου 11.000 θεατές στο Χαριλάου.

ΑΡΗΣ – ΒΟΛΟΣ 2-0

Γήπεδο: Κλεάνθης Βικελίδης, Θεσσαλονίκη

Διαιτητής: Γκάμαρης

ΓΚΟΛ: 45′ Μορόν, 88′ Ανσαριφάρντ

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 76′ Τζούρασεκ, 84′ Ανσαριφάρντ /10′ Ντε Καμπς, 12′ Γκαρσία, 31′ Κόμπα, 77′ Τσοκάνης

ΑΡΗΣ (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, – Οντουμπάζιο, Ρόουζ, Μπράμπετς, Φεράρι, – Βέλεθ (81′ Ζουλ), Νταρίντα (89′ Φετφατζίδης), Γκαρθία (70′ Τζούρασεκ), – Σουλεϊμάνοφ, Σαβέριο (70′ Σαμόρα), Μορόν (70′ Ανσαριφάρντ).

ΝΠΣ ΒΟΛΟΣ (Χρήστος Κόντης): Κόβακς, Άλχο, Καλογερόπουλος, Σιέλης, Λούνα,. – Γκλάβτσιτς (36′ Μπαριέντος), Ντε Καμπς, – Τρουγιέ, Κόμπα, Ασεμούν (76′ Ολιβέιρα), – Γκαρσία (76′ Μωραΐτης).

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς