19.3 C
Athens

Καφαντάρη : «Χρωστάμε μια καλή εμφάνιση με την Γαλλία…»

Χρωστάμε μια καλή εμφάνιση κόντρα στην Γαλλία δήλωσε η συνεργάτιδα του Κεραμιδά στον πάγκο Ελένη Καφαντάρη. Επίσης μίλησε αναλυτικά για τα Γαλλία και τις παίκτριες – κλειδιά που έχει στη σύνθεσή της.

«Γνωρίζουμε τη Γαλλία, καθώς την αντιμετωπίσαμε και στο Ευρωμπάσκετ. Νομίζω ότι χρωστάμε μια καλή εμφάνιση απέναντι σε αυτή την ομάδα αν και νομίζω ότι στο Ευρωμπάσκετ τα πήγαμε καλά σχετικά και ήμασταν κοντά στο σκορ. Βέβαια η Γαλλία είναι καλύτερη σε σχέση με πέρυσι στην Πράγα, καθώς έχει στις τάξεις της και τη Γκρουντά.

Μπορεί να σταμάτησε η Ντουμέρκ, αλλά η Επούπα είναι σε εξαιρετική κατάσταση, όπως και η Γιοχάνες. Γκρουντά και Γιοχάνες αποτελούν τις δύο παίκτριες – κλειδιά της ομάδας. Το παιχνίδι της Γαλλίας είναι μελετημένο και οργανωμένο, ξέρουν από που πρέπει να χτυπήσουν και η τακτική τους είναι πάνω σε συγκεκριμένες παίκτριες, κάτι το οποίο εκμεταλλεύονται πολύ.

Εμείς θέλουμε να ακολουθήσουμε την τακτική μας και να εφαρμόσουμε στο γήπεδο αυτά που θα πούμε. Η Γαλλία δεν έχει το στυλ παιχνιδιού του Καναδά, αλλά οι αθλήτριές της θα τρέξουν μπροστά και θα βγουν στον αιφνιδιασμό. Εμείς, σίγουρα, θα πάμε σε μια διαφορετική τακτική σε σχέση με το χθεσινό παιχνίδι».

Η Αφροδίτη Κοσμά επίσης αναφέρθηκε στην ήττα με τον Καναδά και τα ματς που ακολουθούν με Γαλλία και Κορέα.

«Δυστυχώς δεν πήγαν καλά τα πράγματα για μας στον αγώνα με τον Καναδά. Χάσαμε πολλά ριμπάουντ και δεχτήκαμε πολλά καλάθια από δεύτερες επιθέσεις. Δεν μπορέσαμε να ελέγξουμε το παιχνίδι, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο όπου ξέφυγε η διαφορά. Αυτό, βέβαια, το παιχνίδι έχει τελειώσει για μας. Έχουμε αύριο τον αγώνα με τη Γαλλία και στη συνέχεια την αναμέτρηση με την Κορέα που είναι και ο στόχος μας.

Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε μια καλή εμφάνιση με τη Γαλλία. Τη γνωρίζουμε σαν ομάδα και εμείς από την πλευρά μας θα πρέπει να ελέγξουμε τον τομέα των ριμπάουντ για να βελτιώσουμε την εικόνα μας. Οι αντίπαλες μας είναι πιο ψηλές και πιο αθλητικές και απαιτείται να παίξουμε καλύτερη άμυνα. Στο κομμάτι αυτό ειδικά πρέπει να βελτιωθούμε γιατί ήταν το μεγάλο μας όπλο την περυσινή χρονιά. Πρέπει να το αποκτήσουμε πάλι φέτος».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς