18.8 C
Athens

Παναιτωλικός – ΠΑΟΚ 1-3: Έβγαλε αντίδραση με ανατροπή-αστραπή στο Αγρίνιο (vid)

Ο Δικέφαλος βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο στο Αγρίνιο όμως με δύο γκολ σε ένα λεπτό και τον Κωνσταντέλια να βάζει το κερασάκι στην τούρτα, άφησε πίσω του τον οδυνηρό αποκλεισμό στο Κύπελλο

Ο ΠΑΟΚ βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο στο Αγρίνιο όμως με δύο γκολ σε ένα λεπτό έβγαλε αντίδραση και επικράτησε με 1-3 του Παναιτωλικού για να παραμείνει στο -1 από την πρωτοπόρο ΑΕΚ.

Ο Δικέφαλος διατήρησε την παράδοση που τον θέλει να έχει να ηττηθεί στο Αγρίνιο από το 2013 σε ένα ματς που αυτή φάνηκε να είναι πιο κοντά από ποτέ. Ειδικά στο πρώτο ημίχρονο που όχι απλά ο Παναιτωλικός προηγήθηκε νωρίς στο σκορ αλλά δεν απειλήθηκε πέρα από κάποιες… αναλαμπές των Ασπρόμαυρων.

Ο Χατζηθεοδωρίδης έστειλε μήνυμα στο 4′ με το ψαλιδάκι του να περνάει λίγο άουτ και ένα λεπτό αργότερα σκόραρε με ωραίο σουτ εκτός περιοχής αιφνιδιάζοντας τον Ζίβκο Ζίβκοβιτς που πήρε θέση στο βασικό σχήμα καθώς ο Κοτάρσκι ταλαιπωρείται από ίωση.

Η ομάδα του Λουτσέσκου έφτασε κοντά στη γρήγορη ισοφάριση στο 23′ με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μουργκ να σταματάει στο δοκάρι.

Στο 35′ ο Σενγκέλια δοκίμασε τα αντανακλαστικά του Ζίβκοβιτς που αυτή τη φορά είχε απάντηση και στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου ο ΠΑΟΚ δημιούργησε τη δεύτερη καλή του ευκαιρία στο ματς που κατέληξε κι πάλι στο δοκάρι. Ο Κωνσταντέλιας έγινε κάτοχος της μπάλας μέσα στην περιοχή, ελευθερώθηκε με ωραία ενέργεια και σούταρε στο δοκάρι.

Τα πράγματα άλλαξαν στο δεύτερο μέρος. Ο ΠΑΟΚ όσο περνούσε η ώρα ανέβαζε την απόδοση του και βρήκε τέρμα με τον Κωνσταντέλια στο 62′. Ωστόσο το γκολ μετά την παρέμβαση του VAR ακυρώθηκε για οφσάιντ του Ντεσπόντοφ νωρίτερα στη φάση.

Αυτό δεν επηρέασε τον Δικέφαλο που μετά από γύρισμα του Σάστρε και κόντρα στο πόδι του Τορεχόν ισοφάρισε στο 72′. Ένα λεπτό αργότερα ο Ζίβκοβιτς που είχε περάσει λίγο πριν στο γήπεδο βρέθηκε αφύλαχτος έξω από την περιοχή και με ωραίο σουτ νίκησε τον Τσάβες για να ολοκληρώσει την ανατροπή.

Το κερασάκι στην τούρτα έβαλε στις καθυστερήσεις τελειώνοντας ωραία ομαδική ενέργεια ο Γιάννης Κωνσταντέλιας, που κατάφερε τελικά να χρηστεί σκόρερ για το τελικό 1-3.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ – ΠΑΟΚ 1-3

Γήπεδο: Δημοτικό στάδιο Αγρινίου

Διαιτητής: Κατσικογιάννης

Σκόρερ: 5′ Χατζηθεοδωρίδης / 72′ αυτ. Τορεχόν, 73′ Ζίβκοβιτς, 90′ Κωνσταντέλιας

Κίτρινες: Χατζηθεοδωρίδης, Χουάνπι / –

Παναιτωλικός (Πετράκης): Τσάβες, Μλάντεν, Χουάνπι, Χατζηθεοδωρίδης (Ντουάρτε 68′), Τορεχόν, Σενγκέλια (Ντίας 68′), Τσιγγάρας (Πέρες 82΄), Ζοάο Πέδρο (Λομόνακο 82΄), Μαλής, Στάγιτς, Λιάβας (Μαυρίας 81′).

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Kοτάρσκι, Σάστρε, Κεντζιόρα, Κουλιεράκης, Ράφα Σοάρες (Ότο 71΄), Μάρκος Αντόνιο (Οζντόεφ 63′), Μεϊτέ, Ντεσπόντοφ (Σβαμπ 81′), Κωνσταντέλιας, Μουργκ (Αντρίγια 63′), Τζίμας (Σαμάτα 46′)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς