19.9 C
Athens

Ντιναμό Ζάγκρεμπ – Ριέκα 1-0: Έβαλε φωτιά στην κορυφή με πέναλτι του Μπρόντιτς στο 95′

Μεγάλη νίκη στη μάχη για την κατάκτηση του πρωταθλήματος πήρε η Ντιναμό Ζάγκρεμπ που λύγισε με γκολ στο 90+5′ την πρωτοπόρο Ριέκα και επικράτησε με 1-0.

Η αντίπαλος του ΠΑΟΚ στους «16» του Conference League είχε μοναδικό στόχο τη νίκη καθώς βρισκόταν 6 βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο του κροατικού πρωταθλήματος. Η νίκη ήρθε με δραματικό τρόπο από το σημείο του πέναλτι στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων της αναμέτρησης.

Μέχρι εκείνη τη στιγμή η Ριέκα ήταν η μοναδική που είχε βρει γκολ στο παιχνίδι στο 48′ με τον Μάριτς, όμως αυτό ακυρώθηκε για οφσάιντ μετά από παρέμβαση του VAR.

Η Ντιναμό που παρατάχθηκε με διάταξη 4-2-3-1, ήταν αυτή που καιγόταν πιο πολύ για τη νίκη και έψαξε περισσότερο το γκολ. Πίσω απειλήθηκε ελάχιστα με μία από τις φάσεις να είναι το γκολ που ακυρώθηκε, ενώ μπροστά δημιούργησε 10 τελικές προσπάθειες όμως μόνο οι δύο ήταν στην εστία.

Το γκολ που της έδωσε τη μεγάλη νίκη πέτυχε ο Μπρόντιτς με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο 90+5′, με τη διαφορά από τη Ριέκα να πέφτει στους 3 και από τη 2η Χάιντουκ στους 2. Μάλιστα η Ντιναμό Ζάγκρεμπ έχει ματς λιγότερο από τις ομάδες που βρίσκονται μπροστά της.

ΝΤΙΝΑΜΟ ΖΑΓΚΡΕΜΠ: Νέβιστιτς, Ριστόφσκι (86′ Πιερ-Γκαμπριέλ), Μπερναουέρ, Τεοφίλ-Κατρίν, Πέρκοβιτς, Σούτσιτς (58′ Αντέμι), Μίσιτς, Μπατούρινα, Κανέκο (58′ Σπίκιτς), Χότζα (75′ Βίντοβιτς), Πέτκοβιτς (75′ Μπρόντιτς)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς