21 C
Athens

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 74-61: Οι ψυχωμένες Ερυθρόλευκες κυριάρχησαν στο ντέρμπι και παίρνουν το πλεονέκτημα!

Με άμυνα που... δάγκωνε και Βίτολα - Χριστινάκη σε τρομερή μέρα στην επίθεση, ο Ολυμπιακός «κατάπιε» τον Κυπελλούχο Παναθηναϊκό και εξασφαλίζει πρωτιά και πλεονέκτημα έδρας

Ο Ολυμπιακός περίμενε με ανυπομονησία το ντέρμπι και ήθελε να πάρει εκδίκηση στο παρκέ από τον Παναθηναϊκό στην Α1 μπάσκετ Γυναικών. Το έκανε με πολύ μεγάλη άνεση και πανηγύρισε τη νίκη καλύπτοντας άνετα τη διαφορά του ενός πόντου που ηττήθηκε στο «Παύλος Γιαννακόπουλος».

Οι Ερυθρόλευκες ουσιαστικά με το εμφατικό 74-61 εξασφαλίζουν πρωτιά και πλεονέκτημα έδρας αρκεί να κάνουν το… αυτονόητο στα εναπομείναντα παιχνίδια που είναι του χεριού τους. Η πρώτη θέση στην κανονική περίοδο ανήκει στην ομάδα του Θάνου Νίκλα!

Δεν ήταν μόνο η άμυνα το κλειδί (άλλωστε από εκεί ξεκίνησαν όλα) αλλά και η μεγάλη εμφάνιση από Χριστινάκη και Βίτολα που είχαν από 20 πόντους, με τη δεύτερη να κατεβάζει και 14 ριμπάουντ!

Ο Ολυμπιακός ήταν τρομερά συγκεντρωμένος και καλά διαβασμένος απέναντι στις Κυπελλούχες που αντιμετώπισαν με υπεροψία την αναμέτρηση. Οι Ερυθρόλευκες είχαν σημαντικές βοήθειες από Τόμπιν και Νικολοπούλου, με την αρχηγό να μοιράζει οχτώ ασίστ από τις 24 (!) της ομάδας της που υπέπεσε σε μόλις 11 λάθη.

Αντίθετα, ο Παναθηναϊκός έβλεπε την Αλέιν να μοιάζει μόνη μπροστά (10π., 17 ριμπάουντ) με τις Σταμολάμπρου και Τζόουνς να έχουν ξεσπάσματα (13 και 14π. αντίστοιχα) αλλά συνολικά όχι σταθερή εικόνα.

Οι γηπεδούχες μπήκαν με 6-0 στο παιχνίδι και παρά το 0-7 σερί του Παναθηναϊκού επέστρεψαν και ανέκτησαν το προβάδισμά τους στο τέλος της πρώτης περιόδου. Η διαφορά εκτοξεύτηκε στο δεύτερο μέρος με Χριστινάκη, Νικολοπούλου και Βίτολα να τη φτάνουν στο +15 (37-22) λίγο πριν τη λήξη του πρώτου μέρους (39-25).

Η Τζόουνς δέχθηκε τεχνική ποινή για την απαράδεκτη ενέργειά της να σπάσει το πλέξιγκλας δίπλα σε φίλους του Ολυμπιακού (της έγιναν ράμματα), ενώ ο Παναθηναϊκός πλησίασε στον πόντο στη λήξη του τρίτου δεκαλέπτου με αιφνιδιασμούς και τις Τζόουνς – Αλέιν να εκμεταλλεύονται το ερυθρόλευκο μπλακ άουτ.

Μετά το τάιμ άουτ και με την έναρξη της 4ης περιόδου, Χριστινάκη και Νικολοπούλου άνοιξαν ξανά τη διαφορά και οι Ερυθρόλευκες δεν κοίταξαν ξανά πίσω πανηγυρίζοντας τη νίκη.

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Τσιμπούρης – Τηγάνης – Τσαντάλη

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 17-16, 39-25, 50-49, 74-61

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Θάνος Νίκλας): Γουίλιαμς 9, Σπυριδοπούλου 4, Σύρρα 2, Νικολοπούλου 8, Καρλάφτη 2, Χριστινάκη 20(2), Βίτολα 20(2), Κολλάτου, Τόμπιν 9.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ελένη Καπογιάννη): Σταμολάμπρου 13(3), Παυλοπούλου7(1), Τσβίτκοβιτς 6, Σωτηρίου 2, Αλεξανδρή 7(1), Τζόουνς 14(1), Αλέιν 10, Χαιριστανίδου 2.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς