17.7 C
Athens

Λαμία – ΑΕΚ 1-3: Πιο «σβηστά» δε γινόταν για την Ένωση (vid)

Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα έκανε περίπατο στη Φθιώτιδα κόντρα στη Λαμία που αγωνίστηκε χωρίς τους δύο καλύτερους φετινούς της παίκτες (Καρλίτος - Τσιλούλη) και θα παραμείνει στην κορυφή ό,τι κι αν γίνει στα αυριανά παιχνίδια

Η ΑΕΚ πέρασε «σβηστά» και με χαρακτηριστική άνεση από την έδρα της Λαμίας με 3-1 χάρη στα γκολ των Βίντα, Ελίασον και Τσούμπερ παραμένοντας έτσι στην κορυφή της κατάταξης στη Super League ό,τι κι αν γίνει στα αυριανά (25/2) παιχνίδια των υπόλοιπων διεκδικητών του τίτλου (ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός).

Οι Κιτρινόμαυροι έκαναν τα απολύτως απαραίτητα για να περάσουν με «τριάρα» από την έδρα των Φθιωτών, που δεν κατάφεραν μετά τον Παναθηναϊκό, τον Ολυμπιακό και τον Άρη να κάνουν ανάλογη… ζημιά και στην ομάδα του Αλμέιδα. Ωστόσο, εξακολουθούν να έχουν τον πρώτο λόγο για την έκτη θέση που οδηγεί στα πλέι οφ, όντας στο +4 από τον Αστέρα Τρίπολης (με ματς περισσότερο, καθώς οι Αρκάδες αγωνίζονται την Κυριακή κόντρα στον Ολυμπιακό).

Η ΑΕΚ μπήκε δυνατά στην αναμέτρηση με τη Λαμία στη Φθιώτιδα και ευτύχησε να προηγηθεί μόλις στη δεύτερη επικίνδυνη επίσκεψή της στα καρέ των γηπεδούχων μέσα από στημένη φάση λίγο μετά το 15′.

Συγκεκριμένα, ο Άμραμπατ βρήκε με ωραία εκτέλεση κόρνερ σε μία κομπίνα των Κιτρινόμαυρων τον Βίντα, που εντελώς ανενόχλητος ήρθε από την πίσω ζώνη και με καρφωτή κεφαλιά νίκησε τον Κοσέλεφ για το 0-1.

Η ΑΕΚ ουσιαστικά εξασφάλισε από το πρώτο ημίχρονο το τρίποντο κόντρα στη Λαμία, αφού μετά το γκολ του ανενόχλητου Βίντα με κεφαλιά μόλις στο 16′ η Ένωση δίχως να ανεβάσει ρυθμούς έκλεισε το πρώτο ημίχρονο και με δεύτερο γκολ χάρη στην εκτέλεση του Ελίασον σε τετ α τετ με τον Κοσέλεφ.

Ο Πινέδα ανέβηκε από τον άξονα και μοίρασε σε κατάλληλο χρόνο στον Ελίασον για το 0-2 των Κιτρινόμαυρων στο 41′.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Ένωση συνέχισε στο ρελαντί και βρήκε και δεύτερο γκολ από στημένη φάση, αυτή τη φορά με «δράστη» τον Τσούμπερ που σκόραρε με γυριστή κεφαλιά για το 0-3 στο 63′.

Η Λαμία πήρε μέτρα στο γήπεδο μόνο μετά το 3-0 της αντιπάλου της και χάρη σε ένα όμορφο γκολ του Σίντκλεϊ στο 64ο λεπτό βρήκε το γκολ της τιμής αλλά τίποτα παραπάνω, αφού το σουτ του Τόσιτς στη μεγαλύτερή της ευκαιρία για το 2-3 απέκρουσε ο Στάνκοβιτς στο 83′, σε αυτή που ήταν η τελευταία καλή φάση των γηπεδούχων στον αγώνα. Δοκάρι είχε για την ΑΕΚ στις καθυστερήσεις ο Πήλιος με σουτ μέσα από την περιοχή.

ΛΑΜΙΑ – ΑΕΚ 1-3

Γήπεδο: ΔΑΚ Λαμίας, Φθιώτιδα

Διαιτητής: Γιάννης Παπαδόπουλος

ΓΚΟΛ: 64′ Σίντκλεϊ / 16′ Βίντα, 41′ Ελίασον, 61′ Τσούμπερ

Λαμία (Λεωνίδας Βόκολος): Κοσέλεφ – Σιμόν, Τζανετόπουλος, Κορνέζος, Παπαδόπουλος, Σίντκλεϊ – Νούνιες, Τζανδάρης (59′ Σαντάνα), Σλίβκα – Τόσιτς (59′ Λέικ), Μάλτσι (77′ Τσούκαλος).

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς – Σιντιμπέ, Βίντα, Κάλενς, Πήλιος – Άμραμπατ (81′ Πισάρο), Γιόνσον, Πινέδα (67′ Λιούμπισιτς), Ελίασον (81′ Φερνάντες) – Πόνσε (81′ Αραούχο), Τσούμπερ (67′ Μάνταλος).

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς