22.4 C
Athens

Μπόντο Γκλιμτ – Άγιαξ 1-2 (παρ.): Δραματική πρόκριση στο 114′, παράπονα των Νορβηγών από Σιδηρόπουλο (vid)

Μια πολύ σπουδαία πρόκριση στους «16» του Conference League πανηγύρισε στην παράταση ο Άγιαξ. Οι Ολλανδοί πήραν μεγάλο διπλό στην έδρα της Μπόντο Γκλιμτ (1-2) στην παράταση και κατάφεραν να γλιτώσουν από τα… χειρότερα.

Ο Άγιαξ προηγήθηκε στο 34′ με το υπέροχο γκολ του Μπέργκχαους στη μοναδική προσπάθειά του στην εστία του Χάουγκ, με την Μπόντο να είναι ανώτερη.

Ο Τάσος Σιδηρόπουλος απέβαλε στο 49′ τον Σούταλο για σκληρό μαρκάρισμα, με την Μπόντο να ζητά και πέναλτι στο 51ο λεπτό και αποβολή του Σόσα για απομάκρυνση της μπάλας στο σουτ του Μπεργκ με απλωμένο χέρι πάνω στη γραμμή.

Ο Έλληνας διεθνής διαιτητής πήγε να δει τη φάση κατόπιν υπόδειξης του VAR Ευαγγέλου και αποφάσισε να υποδείξει επιθετικό φάουλ στον γκολκίπερ του Άγιαξ με αποτέλεσμα οι Ολλανδοί να μη μείνουν με ακόμα έναν παίκτη λιγότερο (στο 48′ αποβλήθηκε ο Σούταλο) και παράλληλα να γλιτώσουν το πιθανό 1-1 με πέναλτι.

 

Ο Γκρονμπάεκ αποβλήθηκε στο 66′ και η αριθμητική ισορροπία αποκαταστάθηκε, με τους Νορβηγούς πάντως να παραμένουν καλύτεροι και να βρίσκουν δίκαια το γκολ της ισοφάρισης στο 83′ με το μακρινό σουτ του Μπεργκ, ο οποίος τροφοδοτήθηκε από τον Χάουγκε.

Η Μπόντο Γκλιμτ οδήγησε το ματς στην παράταση, έχασε μοναδικές ευκαιρίες για ένα δεύτερο γκολ και όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις, η ομάδα που χάνει τις φάσεις τιμωρείται.

Ο Τέιλορ στο 114′ δοκίμασε κάτι σαν σέντρα από τα αριστερά με την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα του αιφνιδιασμένου Χάουγκ για το τελικό 1-2.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΛΕΙ ΟΦ ΤΟΥ CONFERENCE LEAGUE

Γάνδη – Μακάμπι Χάιφα 1-1 (69′ αυτ. Σεκ / 4′ Πιερό) [Συνολικό σκορ: 1-2]

 

Λουντογκόρετς – Σερβέτ 0-1 (6′ Κονιάτ) [Συνολικό σκορ: 0-1]

Ντιναμό Ζάγκρεμπ – Μπέτις 1-1 (59′ Κανέκο / 39′ Μπακαμπού) [Συνολικό σκορ: 2-1]

 

Μπόντο Γκλιμτ – Άγιαξ 1-2 (παρ.) (83′ Μπεργκ / 34′ Μπέργκχαους, 114′ Τέιλορ) [Συνολικό σκορ: 3-4]

 

Άιντραχτ Φρανκφούρτης – Σεν Ζιλουάζ (22:00)

Λέγκια Βαρσοβίας – Μόλντε

Σλόβαν Μπρατισλάβας – Στουρμ Γκρατς

Φερεντσβάρος – Ολυμπιακός

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς