19.1 C
Athens

Ο άλλοτε παίκτης του Ολυμπιακού, Όλι Κούναρι, ανέλαβε την εθνική Φινλανδίας

Στον πάγκο της εθνικής ομάδας της Φινλανδίας θα κάθεται για τα επόμενα 2+2 χρόνια ο Όλι Κούναρι όπως ανακοίνωσε η ομοσπονδία βόλεϊ της χώρας.

Ο Φινλανδός, που ως παίκτης φόρεσε τη φανέλα του Ολυμπιακού τη σεζόν 2009/10 και κατέκτησε το πρωτάθλημα, αποδέχθηκε την πρόταση που του έγινε για να διαδεχθεί τον Τζόελ Μπανκς και στα 42 του χρόνια αναλαμβάνει μια σπουδαία πρόκληση στο πλευρό του Μίκο Έσκο που θα εκτελεί καθήκοντα GM.

Ο Όλι Κούναρι με τη φανέλα του Ολυμπιακού τη σεζόν 2009/2010

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ομοσπονδίας, ο παλαίμαχος διεθνής ακραίος θα κάνει το ντεμπούτο του στο European Golden League τον προσεχή Μάιο.

Ο Κούναρι έκλεισε την καριέρα του στη Σασταμάλα το 2020 και ακολούθως εντάχθηκε στο προπονητικό επιτελείο της πριν κάνει το βήμα ως πρώτος προπονητής στην Ακά το 2021.

όλι κούναρι
Ο Όλι Κούναρι στον πάγκο της Ακά / Photo Credits: CEV

Με τον φινλανδικό σύλλογο έφτασε φέτος στα ημιτελικά του Challenge Cup όπου αποκλείστηκε από τη Βαρσάβα και στο πρωτάθλημα βρίσκεται στη 2η θέση και στο -6 από την κορυφή με παιχνίδι λιγότερο. Η παραμονή του στον πάγκο της θεωρείται δεδομένη και έτσι θα έχει παράλληλη εργασία.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς