18.7 C
Athens

Ολυμπιακός: Η μάχη πρόκρισης στη Βουδαπέστη και τα (νέα) δεδομένα για τη βαθμολογία της Ελλάδας στην UEFA

Αποφασισμένοι για την πρόκριση επί της Φερεντσβάρος ο Μεντιλίμπαρ και οι παίκτες του Ολυμπιακού: Ο γρίφος της ενδεκάδας, το παράδειγμα της Τούμπας και η ανάγκη της Ελλάδας για βαθμούς ελέω... Μακάμπι Χάιφα

Ο Ολυμπιακός δίνει την πρώτη του μεγάλη ευρωπαϊκή μάχη πρόκρισης με τον Μεντιλίμπαρ στο τιμόνι του και την ελπίδα πως θα ακολουθήσουν κι άλλες τέτοιες βραδιές στην παρθενική του παρουσία στο Conference League.

Με παρακαταθήκη του 1-0 του «Γ. Καραϊσκάκης» οι Ερυθρόλευκοι είναι αποφασισμένοι για την πρόκριση στην Ουγγαρία (22/2, 22:00) επί της Φερεντσβάρος, που μέσω του προπονητή και των παικτών της έχει δημιουργήσει κλίμα… κόλασης προκειμένου να «φοβίσει» τον Ολυμπιακό.

Ο Γιώργος Χαλάς στο Action 24 για το πλάνο πρόκρισης του Ολυμπιακού στην Ουγγαρία (vid)

Ωστόσο, τόσο ο πολύπειρος Μεντιλίμπαρ όσο και οι παίκτες του κλείνουν τα αυτιά τους και με καλή ψυχολογία μετά τον θρίαμβο στην Τούμπα έχουν κεντράρει στον στόχο της πρόκρισης στους «16» της τρίτης τη τάξει διοργάνωσης της UEFA, ώστε να βρίσκονται στην μεσημεριανή κλήρωση της Παρασκευής (23/2, 13:00) όπου περιμένει ήδη ο ΠΑΟΚ για να μάθει τον αντίπαλό του με φόντο τα προημιτελικά.

Η επιλογή των 11 προσώπων της ενδεκάδας αποτελεί γρίφο, αφού ο Μεντιλίμπαρ αφήνει πάντα ανοιχτό το ενδεχόμενο έκπληξης ή και εκπλήξεων, ωστόσο το σχήμα της Τούμπας δείχνει τον δρόμο για τη διαχείριση τέτοιων αγώνων και είναι δεδομένο πως ο Ολυμπιακός δεν θα «κάτσει» στο υπέρ του 1-0 ψάχνοντας το γκολ στην «Groupama Arena» που θα τού δώσει το μισό εισιτήριο στο χέρι.

Την τελευταία στιγμή θα αποφασίσει ο Βάσκος τεχνικός για τη βασική του ενδεκάδα, κρατώντας κλειστά τα χαρτιά του τόσο στις δηλώσεις του πριν το ματς όσο και στην τελευταία προπόνηση επί ουγγρικού εδάφους. Στην Ουγγαρία και συγκεκριμένα στην «Puskas Arena» της Βουδαπέστης ο Μεντιλίμπαρ έχει μόνο ευχάριστες αναμνήσεις, αφού πριν από 9 μήνες πανηγύρισε εκεί την κατάκτηση του Europa League με τη Σεβίλλη στον τελικό επί της Ρόμα.

Μεντιλίμπαρ: Πολλά πράγματα στον Ολυμπιακό μου θυμίζουν την περσινή μου περιπέτεια στη Σεβίλλη

Σήμερα, ο Ολυμπιακός θα δώσει μάχη και για την Ελλάδα ώστε να την κρατήσει γερά στο κόλπο ακόμα και για την 15η θέση στην κατάταξη της UEFA, που όλο και δυσκολεύει, ειδικά μετά τη χθεσινή πρόκριση της Μακάμπι Χάιφα στους «16» του Conference, με τους Ισραηλινούς να ξεφεύγουν από τη χώρα μας, έχοντας επίσης δύο ομάδες στα νοκ-άουτ (Μακάμπι Χάιφα και Μακάμπι Τελ Αβίβ).

Εύλογα καταλαβαίνει κανείς πόσο σημαντικό είναι για την Ελλάδα να προκριθεί ο Ολυμπιακός και μαζί με τον ΠΑΟΚ να κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν για να πλησιάσουμε ή και να ξεπεράσουμε το Ισραήλ με φόντο την 15η θέση στην οποία βρίσκεται η Νορβηγία, που έχει επίσης δύο ομάδες ακόμα στην Ευρώπη.

Η 15η θέση δίνει εισιτήριο και σε δεύτερη ομάδα στα προκριματικά του Champions League και λιγότερους προκριματικούς γύρους για τους λοιπούς εκπροσώπους μίας χώρας.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς