16.8 C
Athens

Νάπολι – Μπαρτσελόνα 1-1: Ανώτεροι οι Μπλαουγκράνα αλλά η πρόκριση έμεινε ορθάνοιχτη (vid)

Η απερχόμενη πρωταθλήτρια Ιταλίας παραπαίει στη Serie A ωστόσο ο Όσιμεν την κράτησε όρθια ενόψει επαναληπτικού, όπου κόντρα στους Καταλανούς θα προσπαθήσει να σπάσει μια δική της αρνητική παράδοση

Ο Ντε Λαουρέντις έπαιξε το χαρτί της αλλαγής προπονητής για τρίτη φορά φέτος στη Νάπολι με στόχο να διεκδικήσει την πρόκριση στα προημιτελικά του Champions League. Το σχέδιο μοιάζει να πήγε καλά στο πρώτο παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα για τη φάση των «16» στη Νάπολη καθώς οι δύο ομάδες έμειναν στο 1-1 και όλα είναι ανοιχτά για τον επαναληπτικό στη Βαρκελώνη.

 

Ο Φραντσέσκο Καλτσόνα κοίταξε να παρατάξει ένα τόσο αμυντικογενές σύνολο που πέρασε όλο το πρώτο μέρος χωρίς να δημιουργήσει ούτε μία τελική (σε νοκ άουτ έχει συμβεί μόλις τέσσερις φορές – συμπεριλαμβανομένης της αποψινής – κόντρα σε αντίπαλη ομάδα).

Η Μπαρτσελόνα δεν είναι πως έθελξε με την απόδοσή της μεσοεπιθετικά αλλά είχε φάσεις με Λεβαντόφσκι και Γκουντογκάν που όμως σταμάτησε ο Μερέτ. Δικαιώθηκε για την καλή της εικόνα πάντως στο 60′ με το συρτό σουτ του Λεβαντόφσκι. Ο Πολωνός έγινε ο πρώτος που σκοράρει σε φάση νοκ άουτ της κορυφαίας διοργάνωσης μετά τον Λιονέλ Μέσι τον Μάρτιο του 2021, με τον Πέδρι να πιστώνεται τη δεύτερη ασίστ της καριέρας του στα αστέρια.

 

Η πρώτη τελική της Νάπολι είχε καταγραφεί στο 47′ με τον Πολιτάνο και η δεύτερη έγινε γκολ στο 75′ με τον Όσιμεν που κράτησε ζωντανές τις ελπίδες πρόκρισης. Δεν θα είναι εύκολο πάντως αφού ποτέ στην ιστορία της η απερχόμενη πρωταθλήτρια Ιταλίας δεν έχει πάρει πρόκριση εκτός έδρας μετά από ισοπαλία στο σπίτι της…

 

ΝΑΠΟΛΙ (Φραντσέσκο Καλτσόνα): Μερέτ, Ντι Λορέντζο, Ραχμάνι, Ζεζούς, Ολιβέρα, Ζαμπό Ανγκισά, Λόμποτκα, Καγιούστε (68′ Τραορέ), Πολιτάνο (77′ Ρασπαντόρι), Όσιμεν (77′ Σιμεόνε), Κβαρατσχέλια (68′ Λίντστρεμ)

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Τσάβι): Τερ Στέγκεν, Κουντέ, Αραούχο, Μαρτίνεθ, Κανσέλο, Ντε Γιονγκ, Κρίστενσεν (86′ Ρομέου), Γκιντογάν, Γιαμάλ (80′ Ραφίνια), Λεβαντόβσκι, Πέδρι (87′ Φέλιξ)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς