23.2 C
Athens

Πόρτο – Άρσεναλ 1-0: Το μυθικό γκολ του Γκαλένο «σκότωσε» τους Λονδρέζους στο 94′ (vid)

Αδιανόητο φινάλε στην Πορτογαλία, η Πόρτο νίκησε την Άρσεναλ με γκολ στο 94′ και ελπίζει σε πρόκριση στη φάση των «16» του Champions League. Ο Γκαλένο εκτέλεσε με εντυπωσιακό τρόπο τους Λονδρέζους (1-0) και έδωσε ελαφρύ προβάδισμα πρόκρισης στην ομάδα του που θα κυνηγήσει την υπέρβαση στο Λονδίνο.

 

Οι Δράκοι έμοιαζαν να βολεύονται με το αποτέλεσμα ενώ όλα θα μπορούσαν να έχουν εξελιχθεί εξ αρχής διαφορετικά αν ο Γκαλένο έβρισκε δίχτυα στο πρώτο μέρος (σημάδεψε το δοκάρι στο 23′). Η μεγαλύτερη επιτυχία της Πόρτο είναι ότι κράτησε χωρίς τελική στην εστία τους Κανονιέρηδες. Και δεν εννοούμε μόνο στα 45′.

Το δεύτερο μέρος δεν είχε τίποτα το αξιοσημείωτο για 93′ αφού οι Λονδρέζοι είχαν την κατοχή αλλά την παραμικρή ευκαιρία για να βρουν δίχτυα – με εξαίρεση μια άστοχη κεφαλιά του Γκάμπριελ.

Λίγα δευτερόλεπτα πριν ολοκληρωθεί το παιχνίδι, ο Οτάβιο άνοιξε στον Γκαλένο που είδε τον Ράγια ελάχιστα εκτός εστίας και με απίθανο πλασέ εκτός περιοχής έκανε το 1-0 στο 94′ για να δώσει ελπίδες πρόκρισης στους Δράκους.

ΠΟΡΤΟ (Σέρτζιο Κονσεϊσάο): Κόστα, Ζοάο Μάριο, Οτάβιο, Πέπε, Βέντελ (90′ Εουστάκιο), Νίκο (81′ Ιβάν Χάιμε), Βαρέλα, Κονσεϊσάο (86′ Μπόρζες), Πεπέ, Γκαλένο, Εβανίλσον (85′ Τόνι Μαρτίνεθ)

ΑΡΣΕΝΑΛ (Μικέλ Αρτέτα): Ράγια, Γουάιτ, Σαλιμπά, Γκάμπριελ, Κίβιορ, Τροσάρ (74′ Ζορζίνιο), Ράις, Έντεγκαρντ, Σάκα, Μαρτινέλι, Χάβερτς

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς