18.7 C
Athens

Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ 1-2 (6-5 πεν.): Θεσσαλονικείς «αυτόχειρες» έστειλαν τον ΠΑΟ στον τελικό (vid)

Ο Παναθηναϊκός έστειλε το ματς στα πέναλτι με γκολ του Λημνιού στο 129' (6 λεπτά ήταν οι καθυστερήσεις) και αφού ο ΠΑΟΚ σπατάλησε τρεις ευκαιρίες για να πάρει την πρόκριση, ήρθε το γλίστρημα του Σαμάτα για να επικυρώσει την τέλεια «αυτοχειρία»

Με τον πιο δραματικό τρόπο που ούτε ο πιο τρελός σεναριογράφος θα μπορούσε να σκεφτεί, ο Παναθηναϊκός πανηγύρισε την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας κόντρα στον ΠΑΟΚ στη διαδικασία των πέναλτι (όπως είχε συμβεί και με τον Ολυμπιακό)!

Οι Πράσινοι έκαναν ένα από τα χειρότερα παιχνίδια τους αλλά η τύχη άλλαξε στις καθυστερήσεις των καθυστερήσεων (υποδείχθηκαν 6′ αλλά παίχτηκαν 9′!) του δευτέρου μέρους της παράτασης όταν σκόραρε ο Λημνιός και στα πέναλτι είδαν τον ΠΑΟΚ να… αυτοκτονεί για να πάρουν την πρόκριση στον τελικό όπου θα αντιμετωπίσουν τον νικητή από το Άρης – Παναιτωλικός (οι Κίτρινοι έχουν το προβάδισμα με 1-0).

 

Οι Πράσινοι επέστρεψαν σε τελικό Κυπέλλου μετά το 2022 (όταν κατέκτησαν το τρόπαιο επί ημερών Γιοβάνοβιτς) ενώ ο ΠΑΟΚ μένει εκτός μετά το 2020 όπου απουσίασε τελευταία φορά και κλείνει με εφιαλτικό τρόπο μια εβδομάδα που δεν θα μπορούσε να πάει χειρότερα.

Οι Ασπρόμαυροι ήταν καλύτεροι, πλήρωσαν όμως το διάστημα που έμειναν με δέκα παίκτες λόγω του σοβαρού τραυματισμού του Μπάμπα και δέχθηκαν την ισοφάριση.

Στα πέναλτι όμως είχαν τρεις (!) ευκαιρίες να πάρουν την πρόκριση – ο Σπόραρ έχασε το πρώτο για τους Πράσινους – αλλά κατά σειρά οι Ντεσπόντοφ, Οζντόεφ και Ότο είδαν τον Ντραγκόφσκι να τους σταματά και τελικά ο Σαμάτα γλίστρησε σε αυτό που θα μπορούσε τουλάχιστον να κρατήσει ζωντανό τον ΠΑΟΚ.

Οι δύο ομάδες είχαν τις απουσίες τους (ο Τσέριν τελευταία στιγμή βγήκε εκτός ενδεκάδας για τον ΠΑΟ με τον Βιλένα να παίρνει τη θέση του) με τον ΠΑΟΚ να χάνει μόλις στο 4′ τον Μιχαηλίδη με τραυματισμό (στη θέση του ο εκπληκτικός Κουλιεράκης).

Οι Θεσσαλονικείς αμύνθηκαν υποδειγματικά και είχαν την κορυφαία στιγμή στο πρώτο μέρος όταν εξ επαφής ο Ντραγκόφσκι σταμάτησε την κεφαλιά του Σβαμπ. Οι Πράσινοι δεν απειλούνταν αλλά δεν παρήγαγαν και φάσεις στο πρώτο ημίχρονο, με τον Ζίβκοβιτς να αστοχεί στο 45′ από πλευράς Δικεφάλου.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν διπλή ευκαιρία στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους και βάσει εικόνας βρήκαν το γκολ που άξιζαν στο 72′.

Ο Ότο έκλεψε την μπάλα από τον Μπερνάρ και έδωσε στον Τάισον, εκείνος άνοιξε αριστερά στον Ισπανό μπακ που έβγαλε γλυκιά σέντρα στο δεύτερο δοκάρι για τον Ζίβκοβιτς που με ένα φοβερό τελείωμα έκανε το 0-1 και ισοφάρισε το σκορ του πρώτου αγώνα.

 

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου δικαιώθηκε που δεν είχε κάνει ούτε μία αλλαγή αλλά μετά το γκολ, φρέσκαρε τη μεσοεπιθετική γραμμή του την ώρα που ο Φατίχ Τερίμ προσπαθούσε να λύσει τον γρίφο και να βρει τη δημιουργία μέσα από τους παίκτες που ήρθαν από τον πάγκο του.

Αντ’ αυτού, ο ΠΑΟΚ διαφύλαξε το υπέρ του 0-1 και ήταν πιο απειλητικός (είχε και μια εξαιρετική αντεπίθεση με τον Κωνσταντέλια που εκτέλεσε άουτ ενώ θα μπορούσε να κάνει καλύτερη επιλογή).

Με το ματς να οδηγείται στην παράταση, οι Πράσινοι προσπάθησαν να κρατήσουν περισσότερο την μπάλα και απειλήθηκαν πολύ λιγότερο. Στο 103′ ο Κωνσταντέλιας δοκίμασε το πόδι του αλλά η μπάλα πέρασε άουτ, με τον Δικέφαλο του Βορρά πάντως να βρίσκει το γκολ που έψαχνε στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους της παράτασης.

Σε εκτέλεση κόρνερ του Ντεσπόντοφ από τα δεξιά, ο Κεντζιόρα έπιασε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ντραγκόφσκι για το 0-2.

 

Άλλη επιλογή για τον Φατίχ Τερίμ πέρα από το να ρισκάρει και να περάσει τον Γερεμέγεφ στο ματς δεν υπήρχε.

Οι Πράσινοι πολιόρκησαν με γεμίσματα την εστία του Κοτάρσκι, αλλά ποδόσφαιρο ουσιαστικά δεν παίχτηκε αφού με το σκορ στο 0-2 και με το ματς να μπαίνει στο 117′ ο Μπάμπα στην προσπάθειά του να απομακρύνει προ του Βαγιαννίδη συγκρούστηκε κεφάλι με κεφάλι με τον αμυντικό του Παναθηναϊκού και έπεσε αναίσθητος στο χορτάρι προκαλώντας σοκ.

Άμεσα έσπευσαν στο σημείο οι γιατροί των δύο ομάδων, με τον Μπάμπα να δέχεται τις πρώτες βοήθειες. Μετά από 5′, το ασθενοφόρο πήρε τον Γκανέζο αριστερό μπακ του ΠΑΟΚ που έφυγε απευθείας με φορείο για το νοσοκομείο ώστε να υποβληθεί σε εξετάσεις.

 

Ο ΠΑΟΚ έμεινε με δέκα παίκτες και συνολικά παίχτηκαν 10′ ποδόσφαιρο μετά την αποχώρησή του.

Στην τελευταία φάση του αγώνα και σε γέμισμα από τα αριστερά, ο Γερεμέγεφ πήρε την κεφαλιά και η μπάλα στρώθηκε στον Λημνιό που έπιασε με τη μία το σουτ και έκανε το 1-2 για να στείλει το παιχνίδι στα πέναλτι (χωρίς να πανηγυρίσει το γκολ του λόγω της προτέρας παρουσίας του στον Δικέφαλο).

 

ΤΑ ΠΕΝΑΛΤΙ:

Ο Κοτάρσκι σταματά τον Σπόραρ
0-1 Κουλιεράκης
1-1 Γερεμέγεφ
1-2 Μουργκ
2-2 Μπακασέτας
2-3 Κεντζιόρα
3-3 Κώτσιρας
3-4 Μεϊτέ
4-4 Μλαντένοβιτς
Ο Ντραγκόφσκι σταματά τον Ντεσπόντοφ
Άουτ η εκτέλεση του Λημνιού
Ο Ντραγκόφσκι σταματά τον Οζντόεφ
5-4 Μαντσίνι
5-5 Μάρκος Αντόνιο
Δοκάρι ο Αράο
Ο Ντραγκόφσκι σταματά τον Ότο
6-5 Σένκφελντ
Αστοχεί ο Σαμάτα

 

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΠΑΟΚ 1-2 (παρ.), 6-5 πεν.

Σκόρερ: 120+9′ Λημνιός / 72′ Ζίβκοβιτς, 105+1′ Κεντζιόρα

Γήπεδο: Απόστολος Νικολαΐδης

Διαιτητής: Ζίμπερτ (ΓΕΡ)

Κίτρινες: Μπακασέτας, Ζέκα, Παλάσιος / Τόμας, Μεϊτέ, Ντεσπόντοφ, Οζντόεφ, Κουλιεράκης, Μουργκ

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Φατίχ Τερίμ): Ντραγκόφσκι, Κώτσιρας, Γεντβάι (57′ λ. τρ. Σένκεφελντ), Αράο, Μλαντένοβιτς, Βιλένα (85′ Μαντσίνι), Ζέκα (76′ Βαγιαννίδης), Μπακασέτας, Μπερνάρ (106′ Γερεμέγεφ), Παλάσιος (85′ Λημνιός), Ιωαννίδης (76′ Σπόραρ)

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Ότο, Κεντζιόρα, Μιχαηλίδης (4′ λ. τρ. Κουλιεράκης), Μπάμπα, Σβαμπ (74′ Οζντόεφ), Μεϊτέ, Ζίβκοβιτς (85′ Μουργκ), Κωνσταντέλιας (110′ Μάρκος Αντόνιο), Τάισον (74′ Ντεσπόντοφ), Μπράντον (74′ Σαμάτα)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς