18.8 C
Athens

Μεγάλη φωτιά στο Πανεπιστήμιο Κρήτης – Αποπνικτική η ατμόσφαιρα (pics, video)

Απομακρύνεται κόσμος, καθώς σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ υπάρχει κίνδυνος εκρήξεων

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Κρήτης. Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε περίπου στις 8 το πρωί, στη λεωφόρο Κνωσού στο Ηράκλειο, κοντά στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο.

Η ατμόσφαιρα στην περιοχή είναι αποπνικτική. Στο σημείο έχουν σπεύσει ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής και η αστυνομία, ενώ ζητήθηκε και η συνδρομή του ΕΚΑΒ.

Τα αίτια της φωτιάς παραμένουν άγνωστα, ωστόσο η αστυνομία απομακρύνει τον κόσμο, καθώς υπάρχει κίνδυνος εκρήξεων, σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, ακούστηκε ήδη τουλάχιστον μία έκρηξη.

Η φωτιά μάλιστα και η κινητοποίηση που έχει προκαλέσει, έχουν δημιουργήσει την ανησυχία στους κατοίκους με τους καπνούς να έχουν πνίξει τις γύρω περιοχές και να είναι ορατοί από πολύ μακριά!

Στην περιοχή βρέθηκαν άμεσα ο Διοικητής των πυροσβεστικών υπηρεσιών Μ. Δαμουλάκης και ο εκτελών χρέη Αστυνομικού Διευθυντή Π. Πρεβελιανάκης, o αντιπεριφερειάρχης Ευριπίδης Κουκιαδάκης και ο Δήμαρχος Ηρακλείου, Βασίλης Λαμπρινός.

Η Πυροσβεστική έχει προχωρήσει στην εκκένωση της φοιτητικής εστίας.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για τραυματίες ή εγκλωβισμένους, ωστόσο, μέχρις ότου καταφέρει η Πυροσβεστική να μπει μέσα στις εγκαταστάσεις, τίποτα δεν μπορεί να ειπωθεί με βεβαιότητα.

Σύμφωνα με μαρτυρία φοιτήτριας στο cretapost.gr, η φωτιά φαίνεται να ξεκίνησε από τις φοιτητικές εστίες και επεκτάθηκε γρήγορα στο κεντρικό κτίριο. Μάλιστα, σημειώνονται συνεχώς εκρήξεις, καθώς υπάρχουν εύφλεκτα υλικά στους χώρους όπως παραφίνη αλλά και φιάλες υγραερίου.

Πηγή: ekriti, cretapost, cretalive

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς