23.2 C
Athens

Σιγά μην σκίσετε κανένα καλτσόν!

Ο Γιώργος Σπανουδάκης γράφει για όσους θυμήθηκαν τώρα να κατακεραυνώσουν τον Παϊρότζ, κάνοντας ένα refresh μνήμης

Λένε ότι ο… φόβος και το χρήμα φυλάει τα έρημα και στον Παναθηναϊκό αυτά τα δύο στοιχεία έχουν γίνει «καθεστώς». Τρόπος ζωής, σκοτώνοντας έτσι τη απλή λογική.
Ο φόβος και το χρήμα είχαν σηκώσει ένα τοίχο προστασίας σε μια σειρά από στελέχη που έπαιξαν τα τελευταία χρόνια με την ιστορία του Παναθηναϊκού, αλλά κανείς δεν τολμούσε να τους αγγίξει. Τουλάχιστον όσο ήταν ακόμη όρθιοι.

Άπαντες τους την έπεφταν όταν ήταν στα πατώματα! Όταν δεν τους είχαμε ανάγκη, όταν είχαν βγει από το ταμπλό της ενημέρωσης. Για κάποιους, ευτυχώς ελάχιστους και της χρηματοδότησης…
Κάτι ανάλογο γίνεται τις τελευταίες ώρες με τον Παϊρότζ, μετά την απόφασή του να μην εμφανιστεί στη γενική συνέλευση της Παρασκευής.
Λες και φάνηκε «τώρα» ότι ο Ταϊλανδός είναι ένα περίεργο φρούτο;
Θα μου πείτε ανάλογη φαρσοκωμωδία δεν είχε παιχτεί και με προηγούμενους «επενδυτές» του Παναθηναϊκού;

Κάποτε ένα ολόκληρο σύστημα προσκυνούσε τον Βλάση Τσάκα, όταν από την πρώτη εβδομάδα, είχαμε αποκαλύψει ότι είναι «παπάτζα». Ακόμη θυμάμαι τους συναδέλφους να μου λένε (άλλοι φιλικά και άλλοι από κακεντρέχεια), μήπως κάνω λάθος!
Επί 1,5 χρόνο ένας Τσάκας χόρεψε στο ταψί ένα ολόκληρο σύστημα, με τον… φόβο, μήπως εμφανίσει τον Άραβα στο άσπρο άλογο με τα πετροδόλαρα στην… καρότσα!
Τι και εάν κορόιδευε τους πάντες, το 99% των media και ένα μεγάλο κομμάτι του κόσμου, σου έλεγε με στόμφο: «και εάν τα βάλει, τι θα πεις;»

Όπως είχε πει και ο Βγενόπουλος, χωρίς ίχνος… φόβου, αλλά με διάθεση ειρωνείας: «Μακάρι να τα βάλει για να σωθεί και ο Παναθηναϊκός!!!», γνωρίζοντας φυσικά περί τίνος παραμυθιού πρόκειται.
Τα ίδια δεν έγιναν με τον Αλαφούζο. Άλλο προσκυνητάρι. Ένας… στρατός από media-policemen προσπάθησαν να μας πείσουν ότι ο μέγας επενδυτής ήρθε για να σώσει τον Παναθηναϊκό από τη Γ’ Εθνική! Και όταν τους έλεγες ότι δεν υπήρχε σενάριο Γ’ Εθνικής σε κοιτούσαν με το στόμα ανοιχτό.

Θέλετε να σας το κάνω πενηνταράκια;
Ποια είναι η εικόνα του Αλαφούζου στην κοινή γνώμη (όχι μόνο στους Παναθηναϊκούς), μετά τα περσινά; Η χείριστη.
Προσοχή χωρίς να υποβιβαστεί ο Παναθηναϊκός…
Θέλουν να μας πείσουν δηλαδή ότι η οικογένεια Βαρδινογιάννη –μεγαλομέτοχος γαρ- θα δεχόταν να «φορτωθεί» τον υποβιβασμό του Παναθηναϊκού στη Γ’ Εθνική;
Είπαμε ο φόβος…

Με αυτό το παραμύθι φάγαμε στην μάπα τον Αλαφούζο. Επί έξι χρόνια έκανε τον έναν ποδοσφαιρικό παραλογισμό, μετά τον άλλον, έλεγε και ξέλεγε για γήπεδα, προπονητικά κέντρα, σχεδιασμό και σχέσεις με τους άλλους μεγάλους και ένα σύστημα σιωπούσε. Η πλειοψηφία φοβόταν να πει και να γράψει το προφανές. Οι υπόλοιποι ήταν δεμένοι χειροπόδαρα οικονομικά…

Όταν ο Αλαφούζος δήλωσε ότι φεύγει, τότε θυμήθηκαν όλοι τα λάθη του. Τραγωδία.
Τα ίδια συμβαίνουν τους τελευταίους μήνες και με τον Παϊρότζ.
Ο φόβος και το χρήμα φυλάει όσους κάνουν πλάκα στον Παναθηναϊκό.
Πάντως στην προκειμένη περίπτωση δεν μιλάμε για πλάκα, αλλά για πιο «χοντρό» παρασκήνιο.
Θα επανέλθουμε…

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς