16.2 C
Athens

Πέθανε και δεύτερος νεαρός Ουκρανός μπασκετμπολίστας από την επίθεση με μαχαίρι

Ο 18χρονος Ουκρανός μπασκετμπολίστας Αρτέμ Κοζατσένκο υπέκυψε στα τραύματά του και άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο το βράδυ της Τρίτης, μετά την επίθεση που δέχθηκε από μαχαίρι στη Γερμανία την περασμένη εβδομάδα.

Από την ίδια επίθεση είχε χάσει ήδη τη ζωή του ο 17χρονος συμπαίκτης του στους ART Giants Βολοντίμιρ Γερμάκοφ. Οι δύο νεαροί μαχαιρώθηκαν θανάσιμα ενώ περπατούσαν στον δρόμο στο Ομπερχάουζεν στις 10 Φεβρουαρίου. Ο Γερμάκοφ πέθανε στο νοσοκομείο λίγο μετά τη δολοφονική επίθεση και ο Κοζατσένκο μπήκε στην εντατική, δεν κατάφερε ωστόσο να αναρρώσει.

«Δυστυχώς, τις τελευταίες ημέρες, η κατάστασή του επιδεινώθηκε τόσο σημαντικά που οι γιατροί δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτα περισσότερο για αυτόν», έγραψε η ART Giants στο Instagram.

Το περιστατικό έλαβε χώρα το βράδυ της 10ης Φεβρουαρίου, όταν, σύμφωνα με όσα μετέδωσαν τα γερμανικά ΜΜΕ, υπήρξε συμπλοκή μεταξύ δύο ομάδων νεαρών ενηλίκων κοντά σε σταθμό λεωφορείων. Τέσσερα άτομα, συμπεριλαμβανομένων των δύο Ουκρανών παικτών, υπέστησαν τραύματα από μαχαίρι, χωρίς να έχουν γίνει γνωστά τα αίτια της επίθεσης.

Η γερμανική αστυνομία συνέλαβε το πρόσωπο που είναι ύποπτο για τη δολοφονία του Γερμάκοφ και τρεις ακόμη ύποπτοι τέθηκαν υπό κράτηση.

«Οι ART Giants θρηνούν έναν ακόμα παίκτη τους. Εκτός από τον αείμνηστο παίκτη του NBBL Βολόντιμρ Γερμάκοφ, πενθούμε και για τον Αρτέμ Κοζατσένκο. Ο 18χρονος είχε αρχικά επιβιώσει από την άγρια επίθεση με μαχαίρι, αλλά υπέκυψε στα σοβαρά τραύματά του την Τρίτη.

Είμαστε βαθιά συγκλονισμένοι και αποχαιρετούμε άλλο ένα μεγάλο ταλέντο του μπάσκετ από τις δικές μας τάξεις. Όπως και ο Βόβα, ο Αρτέμ ήταν επίσης εξαιρετικά δημοφιλής ανάμεσα σε συμπαίκτες, προπονητές και φίλους και όλοι μπορούσαν να χάσουν μόνο θετικά λόγια για αυτόν. Εκτός από το μεγάλο ταλέντο του και τη δέσμευσή του στο μπάσκετ, ο Άρτεμ ήταν γνωστός ως ένας χαρούμενος και ανοιχτόμυαλος άνθρωπος.

Θα σας θυμόμαστε για πάντα και θα σας κουβαλάμε στις καρδιές μας. Αναπαύσου εν ειρήνη», ανέφερε η ομάδα των δύο παικτών που έχασαν τόσο πρόωρα τη ζωή τους.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς