22.4 C
Athens

Πέθανε ο παλαίμαχος παίκτης των Ρόκετς, Ρόμπερτ Ριντ

Σε ηλικία 68 ετών έφυγε από τη ζωή ο παλαίμαχος παίκτης των Ρόκετς, Ρόμπερτ Ριντ, ο οποίος έπασχε από καρκίνο.

Ο Ριντ έπαιξε 13 σεζόν στο ΝΒΑ, τις 10 με τη φανέλα του Χιούστον, με το οποίο έφτασε δύο φορές στους τελικούς του NBA, το 1981 και το 1986. Έκανε την καλύτερη χρονιά του το 1980-81, όταν τερμάτισε τρίτος στην ομάδα στο σκοράρισμα, δεύτερος στα ριμπάουντ και πρώτος στα κλεψίματα.

Το 1982 έκανε μια διακοπή από το μπάσκετ, για να αφοσιωθεί στη θρησκευτική του πίστη και επέστρεψε έναν χρόνο αργότερα, αγωνιζόμενος στους Χόρνετς, τους Μπλέιζερς και τους Σίξερς.

Μετά την αποχώρησή του από το άθλημα, αφιέρωσε τη ζωή του στην προπονητική και σε φιλανθρωπικούς σκοπούς.

«Με μεγάλη θλίψη η οικογένειά μου και εγώ λάβαμε την είδηση του θανάτου του θρύλου των Ρόκετς, Ρόμπερτ Ριντ. Είχα το προνόμιο να γνωρίζω τον Ρόμπερτ για πάνω από 40 χρόνια και η παρουσία του έφερνε πάντα χαρά και θετικότητα σε κάθε δωμάτιο που έμπαινε. Δεν θα ξεχάσω ποτέ να βλέπω τις ομάδες των Ρόκετς στις οποίες ήταν μέλος τη δεκαετία του ’80 να αγωνίζονται στους τελικούς και την αγάπη που είχε για το παιχνίδι. Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στη σύζυγό του, Νταϊάνα, και σε όλους εκείνους που τον κράτησαν αγαπητό. Η απουσία του Ρόμπερτ θα είναι βαθιά αισθητή και θα τον θυμόμαστε με αγάπη», ήταν το μήνυμα του ιδιοκτήτη των Ρόκετς.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς