21.7 C
Athens

Αϊντχόφεν – Ντόρτμουντ 1-1: Ο Μάλεν πλήγωσε την πρώην, αλλά ο Ντε Γιονγκ άφησε ανοιχτούς λογαριασμούς για τη ρεβάνς

Αϊντχόφεν και Ντόρτμουντ έμειναν στο 1-1 στην Ολλανδία και τα πάντα αναφορικά με το εισιτήριο για την προημιτελική φάση του Champions League θα κριθούν σε τρεις εβδομάδες στη Βεστφαλία

Με γκολ του Ντε Γιονγκ από την άσπρη βούλα η Αϊντχόφεν απάντησε στην Ντόρτμουντ και το γκολ του πρώην της επιθετικού (Μάλεν) από το πρώτο ημίχρονο και έτσι μετά το 1-1 του πρώτου μεταξύ τους αγώνα οι δύο ομάδες θα λύσουν οριστικά τις διαφορές τους στη ρεβάνς της Βεστφαλίας σε τρεις εβδομάδες (13/3) από σήμερα.

Σε ένα ματς που η Ντόρτμουντ είχε τον έλεγχο και κυριάρχησε στο δεύτερο ημίχρονο, οι Ολλανδοί κατάφεραν να τους βάλουν δύσκολα για τη ρεβάνς χάρη στην εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του ψύχραιμου… γερόλυκου, Λουκ ντε Γιονγκ, που απάντησε στην γκολάρα του Μάλεν από απίθανη γωνία, σε ένα γήπεδο που γνωρίζει πολύ καλά από τη θητεία του στην Αϊντχόφεν.

Οι γηπεδούχοι ήταν πιο απειλητικοί στο πρώτο μέρος αλλά δεν κατάφεραν να μετουσιώσουν τις ευκαιρίες τους σε γκολ και μάλιστα λίγο έλειψε να την «πληρώσουν» στο τέλος με νέο προβάδισμα των Γερμανών, αλλά το εντυπωσιακό εναέριο τακουνάκι του Βολφ δεν βρήκε στόχο. 1-1 κι όλα ανοιχτά στο «καυτό» Signal Iduna Park.

Αϊντχόφεν: Μπενίτεζ, Τέζε, Σούτεν, Μποσκαλί (90′ Ομπίσπο), Ντεστ, Τίλμαν, Φέρμαν, Σαϊμπαρί (83′ λ. τρ. Ζούνιορ), Μπακαγιόκο, Λοθάνο (75′ Πέπι), Ντε Γιονγκ

Ντόρτμουντ: Μέιερ, Ριέρσον, Χούμελς, Σχλότερμπεκ, Μάατσεν. Σάμπιτσερ, Τσαν, Μάλεν (82′ Οζκάν), Ρόις (62′ Μπραντ), Σάντσο (62′ Βολφ), Φίλκρουγκ (82′ Μουκοκό)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς