18.8 C
Athens

Ίντερ – Ατλέτικο 1-0: Ο Αρναούτοβιτς εξιλεώθηκε και οι Νερατζούρι πήραν προβάδισμα πρόκρισης (vid)

Ο Αυστριακός επιθετικός μετατράπηκε από μοιραίος σε ήρωας μέσα σε ένα 20λεπτο για την Ίντερ, που πάει στη Μαδρίτη με παρακαταθήκη το 1-0 του «Μεάτσα» για μία μάχη μέχρις εσχάτων με την ομάδα του Σιμεόνε, με φόντο τα προημιτελικά του Champions League

Από μοιραίος σε ήρωας μέσα σε 20 λεπτά, ο Μάρκο Αρναούτοβιτς υπέγραψε τη μεγάλη νίκη της Ίντερ επί της Ατλέτικο με 1-0 στο κατάμεστο «Μεάτσα» στο πρώτο παιχνίδι των δύο ομάδων για τη φάση των «16» του Champions League.

Με το γκολ του Αυστριακού άσου, ο οποίος πριν γίνει ήρωας είχε χάσει το άχαστο στέλνοντας την μπάλα άουτ, οι Νερατζούρι πήραν μικρό αλλά σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης στα προημιτελικά του θεσμού και πάνε για μάχη μέχρις εσχάτων στη ρεβάνς της Μαδρίτης, σε τρεις εβδομάδες από σήμερα.

Ήταν η στιγμή της λύτρωσης του Αρναούτοβιτς. Ο Αυστριακός άσος έμελλε να είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής στη νίκη-βήμα πρόκρισης των Νερατζούρι, που ήταν ελαφρώς ανώτεροι από τους Μαδριλένους έχοντας τις μεγαλύτερες ευκαιρίες ιδίως στο δεύτερο ημίχρονο, με αποκορύφωμα αυτή του… εν τέλει ήρωα Αρναούτοβιτς στο 63′.

Οι Ροχιμπλάνκος είχαν τη στιγμή τους με την κεφαλιά του Μοράτα λίγο πριν το φινάλε, αλλά η μπάλα δεν έκανε το χατίρι στον Ισπανό επιθετικό καταλήγοντας λίγο άουτ κι έτσι η ομάδα του Σιμεόνε θα κληθεί για άλλη μία φορά να κάνει την ανατροπή στο γήπεδό της σε αγώνα νοκ-άουτ για το Champions League.

Σημειώνεται, πάντως, πως στις τέσσερις προηγούμενες φορές που ηττήθηκε στο πρώτο ματς, κατάφερε να επιστρέψει στη ρεβάνς στην έδρα της, με τις 3 εξ’ αυτών φορές στη φάση των «16». Οιωνός ή απλώς παράδοση που θα «σπάσει» από τους Ιταλούς; Τα πάντα θα απαντηθούν σε τρεις εβδομάδες από σήμερα (13/3) στο «Metropolitano» της Μαδρίτης…

ΙΝΤΕΡ: Ζόμερ, Παβάρ, Ντε Φράι, Μπαστόνι, Νταρμιάν (69′ Ντάμφρις), Μπαρέλα, Τσαλχάνογλου, Μικίταριαν (72′ Φρατέζι), Ντιμάρκο (69′ Αουγκούστο), Τουράμ (46′ Αρναούτοβιτς), Λαουτάρο Μαρτίνες (88′ Σάντσες).

ΑΤΛΕΤΙΚΟ: Όμπλακ, Χιμένες (46′ Σάβιτς), Βίτσελ, Ερμόσο (68′ Ρεϊνίλντο), Μολίνα (68′ Μπάριος), Ντε Πολ, Κόκε, Σαούλ (54′ Μοράτα), Λίνο, Γιορέντε, Γκριεζμάν (79′ Κορέα).

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς