27.5 C
Athens

Επίσημο: Στον Ράτκλιφ το 27,7% των μετοχών της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Ήταν γνωστό, πλέον έγινε κι επίσημο!

Σε ανακοίνωσή της η διοίκηση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ γνωστοποίησε με κάθε επισημότητα πως το 27,7% των μετοχών της ομάδας περνούν στα χέρια του Βρετανού δισεκατομμυριούχου, Σερ Τζιμ Ράτκλιφ, που θέλει να επαναφέρει τους «Κόκκινους Διαβόλους» στη μεγάλη σκηνή του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Όπως αναφέρει η επίσημη ενημέρωση του κλαμπ ο Ράτκλιφ, μετά και τη σχετική έγκριση από την FA, έχει βάλει ήδη 200 εκατομμύρια λίρες και μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 2024 θα «ρίξει» ακόμα 100 εκατομμύρια για επενδύσεις στο «Ολντ Τράφορντ». Το συνολικό deal για την εξαγορά είναι στις 1.3 δισεκατομμύρια λίρες!

Σημειώνεται πως μετά από αυτή την εξέλιξη θεωρείται σχεδόν δεδομένη η αποχώρηση του Ράτκλιφ από την διοικητική ηγεσία της γαλλικής Νις, ώστε οι δύο ομάδες να συμμετάσχουν κανονικά και δίχως νομικά προβλήματα στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Ο σερ Τζιμ Ράτκλιφ δήλωσε μετά την ιστορική συμφωνία: «Το να γίνω συνιδιοκτήτης της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι μεγάλη τιμή και συνοδεύεται από μεγάλη ευθύνη. Αυτό σηματοδοτεί την ολοκλήρωση της συναλλαγής, αλλά μόλις την αρχή του ταξιδιού μας για να επαναφέρουμε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην κορυφή του αγγλικού, ευρωπαϊκού και παγκόσμιου ποδοσφαίρου, με εγκαταστάσεις παγκόσμιας κλάσης για τους οπαδούς μας. Οι εργασίες για την επίτευξη αυτών των στόχων θα επιταχυνθούν από σήμερα».

Ο Τζόελ Γκλέιζερ, Εκτελεστικός Συμπρόεδρος, δήλωσε: «Θα ήθελα να καλωσορίσω τον Σερ Τζιμ ως συνιδιοκτήτη και ανυπομονώ να συνεργαστώ στενά μαζί του και το INEOS Sport για να προσφέρουμε ένα λαμπρό μέλλον για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς