19 C
Athens

Πάνω από 8.000 αγρότες στο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα, ακολουθεί ολονυχτία με τα τρακτέρ

Ολονυχτία στο Σύνταγμα ακολουθεί το μεγάλο συλλαλητήριο των αγροτών, στη διάρκεια του οποίου δήλωσαν την απόφασή τους να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους για να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους, λέγοντας ότι πρόκειται για αγώνα επιβίωσης για τον πρωτογενή τομέα.

Μετά το συλλαλητήριο, στο οποίο έδωσαν το παρών πάνω από 8.000 αγρότες από πολλές περιοχές όλης της χώρας, οι αγρότες που έφτασαν με τρακτέρ παρέμειναν στο Σύνταγμα για να αποχωρήσουν την Τετάρτη (21/2), συντεταγμένα, όπως έφτασαν στην Αθήνα. Αργά το βράδυ οι συνάδελφοί τους που μετακινήθηκαν με πούλμαν άρχισαν να αποχωρούν.

Μετά την ολοκλήρωση του αγροτικού συλλαλητηρίου, η Τροχαία έβαλε στη σειρά τα τρακτέρ στην Αμαλίας ώστε να είναι ομαλή η αναχώρησή τους το πρωί της Τετάρτης (21/2).

Το κλίμα στο συλλαλητήριο ήταν αγωνιστικό, οι αγρότες διαδήλωσαν φωνάζοντας συνθήματα, κρατώντας πανό και όλα κύλησαν ομαλά με εξαίρεση την αναστάτωση που προκλήθηκε από την αδιαθεσία ενός διαδηλωτή, ο οποίος διακομίσθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ότι η κατάστασή του δεν εμπνέει καμία ανησυχία.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς