19.7 C
Athens

Απολογήθηκε ο Μέσι: «Πάντα είχα ιδιαίτερη σχέση με την Κίνα» (vid)

Οι αντιδράσεις που προκλήθηκαν από την απόφαση του Λιονέλ Μέσι να μην αγωνιστεί στο φιλικό της Ίντερ Μαϊάμι με επίλεκτους από το πρωτάθλημα του Χονγκ Κονγκ ανάγκασαν τον Αργεντινό σούπερ σταρ να απολογηθεί μέσω βίντεο.

Ο Λιονέλ Μέσι εξήγησε πως αντιμετώπιζε ενόχληση στον προσαγωγό και έβαλε τέλος σε όλες τις φήμες που κυκλοφόρησαν.


Πιθανότατα λίγη σημασία έχει αυτό για τους 40.000 φιλάθλους που βρέθηκαν στις κερκίδες, εξαφανίζοντας τα εισιτήρια σε μία ώρα τον περασμένο Δεκέμβριο. Πολλοί από αυτούς ζήτησαν επιστροφή χρημάτων καθώς δεν είδαν τον Αργεντινό να αγωνίζεται, με τη διοργανώτρια εταιρία, Tatler Asia, να υπόσχεται πως στα μέσα Μαρτίου θα επιστρέψει το 50% της τιμής του εισιτηρίου.

Αναλυτικά όσα είπε ο Μέσι:

«Καλησπέρα σε όλους. Άκουσα και διάβασα πολλά πράγματα που ειπώθηκαν μετά το παιχνίδι με το Χονγκ Κονγκ. Γι’ αυτό έκανα αυτό το VIDEO, για να δώσω την πραγματική εξήγηση και να μην διαβάζετε ψεύτικες δηλώσεις.

Όπως όλοι ξέρετε, πάντα θέλω να παίζω και να είμαι εκεί σε κάθε παιχνίδι. Άκουσα κάποιους να λένε ότι δεν ήθελα να παίξω για πολιτικούς λόγους και πολλά άλλα πράγματα που είναι εντελώς αναληθή.

Αν ήταν έτσι, δεν θα είχα ταξιδέψει στην Ιαπωνία ή δεν θα είχα επισκεφτεί την Κίνα, όπως έκανα σε παρόμοιες περιπτώσεις.

Από την αρχή της καριέρας μου, είχα μια πολύ στενή και ιδιαίτερη σχέση με την Κίνα. Έχω κάνει πολλά πράγματα στην Κίνα – συνεντεύξεις, παιχνίδια και εκδηλώσεις. Έχω πάει εκεί και έχω παίξει πολλές φορές με την Μπαρτσελόνα, με την Αργεντινή.

Είναι τόσο απλό όσο το είπα στη συνέντευξη Τύπου. Είχα μία ενόχληση στον προσαγωγό και δεν μπορούσα να παίξω στο πρώτο παιχνίδι στη Σαουδική Αραβία. Στο δεύτερο ματς προσπάθησα να παίξω για λίγο κι ήταν λάθος.

Προσπάθησα την ημέρα πριν από το φιλικό στο Χονγκ Κονγκ να προπονηθώ και να κάνω μια προσπάθεια για όλους όσους ήρθαν να παρακολουθήσουν.

Στην πραγματικότητα έκανα ό,τι μπορούσα. Πήγα και στην ποδοσφαιρική κλινική με όλα τα παιδιά εκεί, αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν μπορούσα να παίξω καθώς ένιωθα πόνο και υπήρχε κίνδυνος να χειροτερέψει.

Ένιωσα λίγο καλύτερα λίγες μέρες αργότερα και γι’ αυτό έπαιξα για λίγο στην Ιαπωνία για να προετοιμαστώ για όλα όσα έρχονται και να επανέλθω σε κανονική φυσική κατάσταση.

Λοιπόν, όπως ήδη είπα, αλλά νομίζω πως είναι σημαντικό να επαναλάβω μετά από όλα όσα ειπώθηκαν, όπως πάντα στέλνω την αγάπη μου σε όλους τους ανθρώπους στην Κίνα. Εύχομαι να ξανασυναντηθούμε σύντομα. Μία μεγάλη αγκαλιά και να προσέχετε».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς