16.2 C
Athens

Αστέρας – Παναιτωλικός 2-2: Ο Οικονόμου πήρε την μπουκιά από το στόμα των Αρκάδων

Μία πολύ σημαντική νίκη έχασε μέσα από τα χέρια του ο Αστέρας Τρίπολης καθώς είδε τον Παναιτωλικό να ισοφαρίζει στις καθυστερήσεις του αγώνα για το τελικό 2-2 και να μην του επιτρέπει να φτάσει σε απόσταση ανάσας από τη Λαμία στη μάχη των πλέι οφ.

Σημαντικός βαθμός στη μάχη της παραμονής για την ομάδα του Αγρινίου που ωστόσο άξιζε κάτι παραπάνω από το σημερινό παιχνίδι, στο οποίο είχε αρκετές φάσεις και είδε να ακυρώνονται δύο τέρματα.

Το μειονέκτημα για την ομάδα του Γιάννη Πετράκη ήταν η κακή της αμυντική συμπεριφορά στις στημένες φάσεις, όπου ο Αστέρας βρήκε δύο γκολ και δημιούργησε αρκετές τελικές προσπάθειες. Η μοίρα ωστόσο τα έφερε έτσι που ο Παναιτωλικός πήρε τελικά τον βαθμό της ισοπαλίας από στημένη φάση.

Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο 42′ μετά από λάθος του Γιαμπλόνσκι περίπου στον χώρο της μεσαίας γραμμής και κλέψιμο του Σέρχιο Ντίας, ο οποίος το πήρε όλο πάνω του και με ατομική ενέργεια σκόραρε για το 0-1.

Η χαρά της ομάδας του Αγρινίου δεν κράτησε για πολύ αφού πριν ο διαιτητής σφυρίξει για τη λήξη του ημιχρόνου ο Αστέρας βρήκε γκολ ισοφάρισης με κεφαλιά του Μιριτέλο μετά από εκτέλεση κόρνερ του Καλτσά.

Στο 52′ ο Καρέλης πέτυχε ένα όμορφο τέρμα με γυριστό σουτ όμως αυτό ακυρώθηκε για οφσάιντ και στο 65′ ο Αστέρας έφερε τούμπα το φάουλ με κεφαλιά του Ζουκάνοβιτς μετά από εκτέλεση φάουλ του Καλτσά.

Στο 79′ ο Τορεχόν πήρε το ριμπάουντ μετά από επέμβαση του Γραμματικάκη για το 2-2 όμως το γκολ ακυρώθηκε για οφσάιντ καθώς ο Ζοάο Πέδρο που βρισκόταν μπροστά από τον τερματοφύλακα του Αστέρα επηρέασε τη φάση.

Ο Οικονόμου στο 90+1′ σκόραρε με το κεφάλι και αυτή τη φορά το γκολ μέτρησε για τους φιλοξενούμενους, με το ματς να παίρνει άγρια μορφή στα 7 λεπτά που απέμεναν για το σφύριγμα της λήξης.

Αρχικά ο Παναιτωλικός έχασε μεγάλη ευκαιρία στην αντεπίθεση να αλλάξει εντελώς το σκηνικό αφού ο Λομόνακο έκανε κακό κοντρόλ σε αντεπίθεση τριών εναντίον ενός και έδωσε την ευκαιρία στον τερματοφύλακα των γηπεδούχων να μπλοκάρει.

Η ομάδα του Γιάννη Πετράκη παραλίγο να τον πληρώσει, με τον Τσάβες που είχε περάσει νωρίτερα αλλαγή στη θέση του Στεργιάκη να κάνει σωτήρια επέμβαση σε σουτ του Μπαρτόλο. Έτσι το 2-2 ήταν το τελικό αποτέλεσμα.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Ράσταβατς): Γραμματικάκης, Καστάνιο (93′ Μάντζης), Ζουκάνοβιτς, Άλβαρες (86′ Χουχούμης), Λύρατζης, Γκος (70′ Βαλιέντε), Γιαμπλόνσκι, Μπαρτόλο, Κρεσπί (86′ Παλάσιος), Καλτσάς, Μιριτέλο

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Πετράκης): Στεργιάκης (75′ Τσάβες), Οικονόμου, Μπρούνο Ντουάρτε (66′ Χατζηθεοδωρίδης), Μλάντεν, Τορεχόν, Λιάβας, Πέρες, Χουάνπι, Φρεντερίκο Ντουάρτε (75′ Ζοάο Πέδρο), Καρέλης (75′ Στάγιτς), Ντίας (84′ Λομονάκο)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς