16.7 C
Athens

Παπανικολάου: Αυτό που χαρακτηρίζει τον Σπανούλη είναι η νοοτροπία

Η νοοτροπία είναι αυτό που χαρακτηρίζει τον Βασίλη Σπανούλη δήλωσε ο Κώστας Παπανικολάου στο πλαίσιο της πρώτης προπόνησης της εθνικής Ελλάδας για τα «παράθυρα» του EuroBasket 2025.

Η εποχή του Βασίλη Σπανούλη στην εθνική ξεκίνησε και επίσημα, με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα να πραγματοποιεί σήμερα την πρώτη του προπόνηση ενόψει των αναμετρήσεων με Τσεχία και Ολλανδία.

Ο Κώστας Παπανικολάου μίλησε για αυτό το νέο κεφάλαιο και τόνισε μεταξύ άλλων πως οι παίκτες πρέπει να έχουν ανοιχτά τα αυτιά τους για να κάνουν όσα τους πει ο νέος προπονητής της εθνικής Ελλάδας.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για τη νέα σελίδα της Εθνικής: «Kάνουμε μία νέα προσπάθεια. Υπάρχει ανυπομονησία, να δούμε τι θα κάνουμε, τι μπορούμε να δώσουμε και να προετοιμαστούμε όσο το δυνατόν πιο πολύ για το παιχνίδι της Παρασκευής».

Για τα καινούργια παιδιά, που κλήθηκαν: «Σαφέστατα υπάρχουν παιδιά, που κάνουν εξαιρετική χρονιά και αναμφίβολα αξίζουν να έχουν την ευκαιρία αυτή και εύχομαι ο καθένας να την αρπάξει και να δει αυτή την ευκαιρία σαν ένα νέο challenge και να καταφέρει να γίνει μέλος της Εθνικής ομάδας και να βοηθήσει και τα επόμενα χρόνια».

Για τις αλλαγές που θα φέρει ο Σπανούλης: «Το νούμερο ένα είναι η νοοτροπία. Είναι κάτι, που χαρακτηρίζει τον κόουτς, γιατί έτσι θα τον λέμε από δω και πέρα, αυτή είναι η αρμοδιότητά του. Είναι η νοοτροπία, που θέλει να περάσει σε όλους και θα πρέπει και εμείς να έχουμε ανοικτά τα αυτιά μας, ώστε να δεχθούμε αυτά, που θα ζητήσει και θέλει να κάνουμε στο παρκέ, ώστε να γίνουμε μία ομάδα, που θα παλεύει για τη χώρα της. Αυτό είναι το πιο σημαντικό. Από εκεί πέρα, στο κομμάτι της τακτικής, ερχόμαστε πρώτη μέρα και περιμένουμε να δούμε».

Για τη μετακόμιση της Εθνικής στο ΣΕΦ: «Να το δούμε. Δεν ξέρω. Είναι μία αλλαγή. Κάπου είδα ότι 26 χρόνια είχε να παίξει η Εθνική στο ΣΕΦ, οπότε να κάνουμε και ένα κάλεσμα, να γεμίσουμε το γήπεδο και να κάνουμε μία καλή αρχή, να δημιουργήσουμε μία έδρα, που όλοι μαζί θα βοηθάμε ο ένας τον άλλον να παίρνουμε σημαντικές νίκες».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς