22.8 C
Athens

Bαριά ήττα της Εθνικής στην Τενερίφη 50-81 από τον εντυπωσιακό Καναδά

Η αλήθεια είναι ότι με βάση όσα όπλα είχε στην φαρέτρα του ο Κώστας Κεραμιδάς και τον τρόπο που έπαιξαν  Καναδάς και Ελλάδα στην πρεμιέρα του Μουντομπάσκετ,η κατάληξη με το 81-50 είναι σκορ που απεικονίζει πιστά την εικόνα των δύο ομάδων.

Ένα ματς χαμένο εξ αρχής που θα μπορούσαμε ίσως να ήμασταν πιο ανταγωνιστικοί εξελίχθηκε σε υγιεινό περίπατο του Καναδά που ήταν πιο έτοιμος πιο γεμάτος , με κλάσεις ποιοτικότερο ρόστερ και νίκησε απόλυτα δίκαια. Μάλιστα η Λίσα Θωμαίδη είχε την ευκαιρία να ξεκουράσει και τις βασικές της και το ροτέϊσον της πήγε εξαιρετικά.

Οι νικήτριες πήραν κεφάλι εξ αρχής και δεν κοίταξαν πίσω ποτέ, με Γκοσέρ και Φίλντς να εκτελούν από μακριά, ενώ εξαιρετική ήταν και η πόιντγκαρντ Λανγκλόϊς, με τη Νερς Ρεϊνκοκ Ατσονούα να είναι ένα κλικ πιο πάνω από τις δικές μας.

Η μονοδιάστατη πρόταση της Μάλτση είχε ελάχιστη  ανταπόκριση και πενιχρή συμπαράσταση από τις υπόλοιπες με ευχάριστη έκπληξη την νεαρή Παυλοπούλου που δικαίωσε με το καλημέρα τον Κεραμιδά για την επιλογή της. Η Σπανού έπαιξε μάλλον ανέτοιμη με το πρόβλημα διαστρέμματος να την ταλαιπωρεί, ενώ η Σωτηρίου δεν μπήκε καθόλου στο παρκέ με το πρόβλημα στην μέση.

Για να μην κρυβόμαστε η Εθνική μας μάλλον στοχεύει το ματς με την Κορέα την Τρίτη για να προκριθεί (ούτε καν την Γαλλία αύριο που μόνο δυνάμεις μπορεί να μας στερήσει). Συνεπώς δεν έγινε και καμία καταστροφή. Περαιτέρω αναλύσεις δεν έχουν κανένα νόημα.

Διαιτητές: Ματσόνι (Ιταλία), Γαλμάν (Τουρκία), Κέϊτο (Ιαπωνία)

Δεκάλεπτα: 10-23, 25-51, 38-66, 50-81

ΕΛΛΑΔΑ  (Κεραμιδάς): Σταμάτη, Λύμουρα, Σπυριδοπούλου, Παυλοπούλου 8, Μάλτση 14, Νικολοπούλου, Κοσμά 2, Σπανού 5, Καλτσίδου 5, Χριστινάκη 6, Φασούλα 10

ΚΑΝΑΔΑΣ (Θωμαίδη): Λανγκλόϊς 7(1), Νερς 12, Κάρλετον , Ρέϊνκοκ 11(8 ριμπ.), Γκοσέρ  16(3), Αγίμ 4, Φιλντς 13(3/4τρ.), Ατσονούα 8, Σκοτ 3(1) , Κόλεϊ 1, Πλουφ 2 , Χάμπλιν 4 (8 ριμπ.)

*Στον άλλον αγώνα του Ομίλου η Γαλλία δεν είχε κανένα πρόβλημα απέναντι στην Κορέα όπως δείχνει και το τελικό 89-58.

Το αυριανό πρόγραμμα του ομίλου

13.30 Καναδάς-Κορέα

19.30 Γαλλία-Ελλάδα

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς