18.2 C
Athens

Αταμάν: Είμαι αναστατωμένος που χάσαμε, δεν ήταν εύκολο απέναντι στους ψηλούς του Ολυμπιακού

Ο Ολυμπιακός πήρε παραμάζωμα τον Παναθηναϊκό στον τελικό του κυπέλλου, κατακτώντας τη δεύτερη κούπα του για φέτος μετά το Σούπερ Καπ στα τέλη Σεπτέμβρη. Ο Εργκίν Αταμάν είχε δηλώσει μπορεί να δήλωσε το Σάββατο ότι η ομάδα του θα έπαιρνε αύριο το κύπελλο, ωστόσο το «αύριο» που ξημέρωσε άφησε τον Παναθηναϊκό με άδεια χέρια και αρκετές πληγές.

Ο Τούρκος τεχνικός των Πρασίνων δήλωσε αναστατωμένος για την απώλεια του τίτλου, εξήγησε τις δυσκολίες απέναντι στους ψηλούς του Ολυμπιακού και παραδέχτηκε την ανωτερότητα των Ερυθρολεύκων παρότι χαρακτήρισε «σημαντική απόφαση» ένα φάουλ που ζήτησε ο ΠΑΟ στον Γκριγκόνις και που οδήγησε στην τεχνική ποινή του ίδιου στην 3η περίοδο.

 

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Εργκίν Αταμάν

«Δεν το λέω επειδή χάσαμε, αλλά το λέω από την αρχή. Όποιος κερδίσει ή χάσει, θα το ξεχάσει αύριο. Ο Ολυμπιακός έπαιξε καλύτερα και άξιζε να κερδίσει. Εμείς δεν παίξαμε καλό μπάσκετ στο τουρνουά, ειδικά στην επίθεση, ενώ ο Ολυμπιακός έπαιξε πολύ καλή άμυνα.

Το ματς ήταν στην ισορροπία όταν οι διαιτητές δεν έδωσαν το φάουλ στον Γκριγκόνις και δέχτηκα τεχνική ποινή. Ήταν μια σημαντική απόφαση. Δεν ψάχνω δικαιολογίες, ο Ολυμπιακός έπαιξε καλύτερα και άξιζε να κερδίσει. Είμαι αναστατωμένος που χάσαμε το Κύπελλο, αλλά για μας ο μεγάλος στόχος είναι η Ευρωλίγκα και το πρωτάθλημα, όπου έχουμε πλεονέκτημα στη βαθμολογία.

Ο Μπαλτσερόφσκι ήταν στο ρόστερ γιατί ο Βιλντόσα ήταν τραυματίας. Όμως είναι ο τρίτος μας σέντερ και σήμερα ειδικά πήραμε τα καλύτερα λεπτά μας στο “5” από τον Μήτογλου
Έχουμε κι άλλες επιλογές πέρα από τον Ναν, αλλά σήμερα και ο Σλούκας και ο Γκριγκόνις ήταν άστοχοι και δεν ήταν εύκολο να αντεπεξέλθουμε απέναντι στους ψηλούς του Ολυμπιακού και ειδικά τον Φαλ. Ο Ναν δεν ένιωσε τόσο άνετα όπως τα προηγούμενα παιχνίδια».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς