16.7 C
Athens

Βόλος – ΠΑΣ 1-2: Ο Κόντε το πήρε προσωπικά κι έβαλε φωτιά στη μάχη της παραμονής

Ο ΠΑΣ Γιάννινα είναι εδώ! Η ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου παρουσίασε εξαιρετικό πρόσωπο στο Πανθεσσαλικό Στάδιο και επικράτησε δίκαια με 1-2 του Βόλου για να βάλει ακόμη μεγαλύτερη φωτιά στη μάχη για την παραμονή στην κατηγορία.

Ο Άγιαξ της Ηπείρου πανηγύρισε την πρώτη του νίκη μετά τις 7 Ιανουαρίου και το ματς με τον Αστέρα και έδωσε την καλύτερη συνέχεια που θα μπορούσε στον βαθμό που πήρε την προηγούμενη αγωνιστική κόντρα στον Άρη.

Πλέον ισοβαθμεί στους 16 βαθμούς με την Κηφισιά που αγωνίζεται σε λίγη ώρα εκτός έδρας κόντρα στην ΑΕΚ και βρίσκεται μόλις έναν βαθμό πίσω από τον Βόλο.

Από την άλλη η ομάδα της Μαγνησίας δείχνει να μένει από δυνάμεις και ενώ κρατάει την τύχη στα χέρια της να μην αξιοποιεί τις ευκαιρίες. Την προηγούμενη αγωνιστική αντιμετώπισε την Κηφισιά εκτός έδρας και δεν μπόρεσε να πάρει κάτι παραπάνω από έναν βαθμό και σήμερα γνώρισε μία εντός έδρας ήττα που μπορεί να αποδειχθεί καθοριστική στη συνέχεια.

Ο ΠΑΣ έδειξε από νωρίς τις διαθέσεις του, μπήκε με πίστη στο γήπεδο και θα μπορούσε να πετύχει πάνω από ένα τέρμα στο πρώτο μέρος. Τελικά πήγε στα αποδυτήρια με προβάδισμα υπέρ του 0-1, με τον Κόντε να σκοράρει από κοντά στο 29′ παίρνοντας το ριμπάουντ σε επέμβαση του Κόβατς. Το γκολ αρχικά ακυρώθηκε για οφσάιντ ωστόσο μετά την παρέμβαση του VAR μέτρησε κανονικά.

Ο Βόλος με τις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου αιφνιδίασε ουσιαστικά τον ΠΑΣ και ισοφάρισε σε 1-1 με τον Ασεχνούν στο 47′. Το γκολ ήρθε από μία πανέμορφη απευθείας εκτέλεση φάουλ, με τους γηπεδούχους να φέρνουν έτσι το ματς στα ίσια.

Ο Κόντε όμως το είχε πάρει προσωπικά και δεν θα άφηνε την ευκαιρία να πάει χαμένη για την ομάδα του. Έτσι στο 72′ βρήκε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα και διαμόρφωσε το τελικό 1-2 χαρίζοντας μια μεγάλη νίκη στον ΠΑΣ.

ΒΟΛΟΣ – ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1-2

Γήπεδο: Πανθεσσαλικό Στάδιο
Σκόρερ: 47′ Ασεχνούν / 29′, 72′ Κόντε
Διαιτητής: Σιδηρόπουλος
Κίτρινες: 25′ Γκλάβτσιτς, 34′ Ασεχνούν, 65′ Κίτσος, 90+1′ Γκαρσία, 90+7′ Καλογερόπουλος / 7′ Ροσέρο, 42′ Τούτου, 90+4′ Σούλης
Βόλος (Άνχελ Λόπεθ): Κόβατς, Άλχο (46′ Κίτσος), Καλογερόπουλος, Ράσιτς, Μύγας, Γκλάβτσιτς (73′ Μωραΐτης), Ντε Καμπς (73′ Μπαριέντος), Κόμπα (46’ Τρουιγιέ), Ασεχνούν, Ποπέσκου (62′ Ολιβέρα), Γκαρσία
ΠΑΣ Γιάννινα (Μιχάλης Γρηγορίου): Νάγκι (62′ Σούλης), Οσέι Τούτου, Κιάκος, Εραμούσπε (46’ Παντελάκης), Μπακαδήμας, Λιάσος, Ριένστρα, Τζίνο (70′ Καραχάλιος), Ροσέρο (88′ Σόρια), Παμλίδης (70′ Μέτε Κάαν), Κόντε
ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς