20.7 C
Athens

Παναθηναϊκός – Λαμία 2-2: Ηρωικός βαθμός με δέκα παίκτες για τους απίστευτους Φθιώτες (vid)

Παρότι αγωνιζόταν με δέκα παίκτες από το 39', η Λαμία όρθωσε ανάστημα στη Λεωφόρο και πήρε βαθμό κόντρα στον Παναθηναϊκό που ήταν φλύαρος παρά την αριθμητική υπεροχή του

Μόνο τυχαία δεν βρίσκεται στην 6η θέση η φετινή Λαμία. Οι Φθιώτες παρότι αγωνίστηκαν με παίκτη λιγότερο για πάνω από μια ώρα αγώνα πανηγύρισαν έναν σπουδαίο βαθμό (2-2) απέναντι στον Παναθηναϊκό που πια είναι συγκάτοικος με τον ΠΑΟΚ (και με ματς περισσότερο) στην κορυφή της βαθμολογίας.

Το τριφύλλι έμοιαζε πανικοβλημένο ακόμα και όταν ανέτρεψε το εις βάρος του 0-1 και προσπάθησε με ανορθόδοξο τρόπο να βρει το νικητήριο γκολ (σέντρες και μακρινά σουτ). Η Λαμία με ηρωική εμφάνιση πήρε τον βαθμό που μπορεί να αποδειχθεί πολύτιμος στην τελική συγκομιδή για να μπει στα πλέι οφ και έδειξε χαρακτήρα, διευρύνοντας το αήττητο της στο πρωτάθλημα στα έξι παιχνίδια.

Το πρώτο μέρος είχε ελάχιστα πράγματα να θυμάται κανείς ως το 35′ αφού οι αναγκαστικές αλλαγές (Βέρμπιτς – Χουάνκαρ έφυγαν με μυϊκά προβλήματα) χάλασαν τον ρυθμό και μονάχα ένα σουτ του Σπόραρ και ένα του Αϊτόρ από πλάγια δοκίμασαν την κατάσταση του Κοσέλεφ.

Τα πάντα έμοιαζαν να αλλάζουν προς το κλείσιμο του ημιχρόνου. Οι φιλοξενούμενοι έμειναν στο 39′ με δέκα παίκτες καθώς ο Ρουμπέν Μαρτίνεθ αντίκρισε την απευθείας κόκκινη κάρτα για σκληρό μαρκάρισμα πάνω στον Αϊκαντίν.

 

Παρόλα αυτά η Λαμία δεν πτοήθηκε και στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων πήρε προβάδισμα, με τον Καρλίτος να… ζωγραφίζει και έχοντας όλη την άμυνα του Παναθηναϊκού πάνω του να σουτάρει για να στείλει την μπάλα στα δίχτυα με διαγώνιο σουτ και να γίνει έτσι ο πρώτος σκόρερ των Φθιωτών σε επίπεδο Super League.

 

Πάντως η ομάδα της Φθιώτιδας δεν κατάφερε να πάει με προβάδισμα στα αποδυτήρια καθώς ο Μπερνάρ δύο λεπτά αργότερα σκόραρε με διαγώνιο σουτ για την άμεση ισοφάριση του τριφυλλιού.

 

Ο Φατίχ Τερίμ αποφάσισε να πάει με 4-4-2 και να αφαιρέσει τον Βιλένα από το παιχνίδι, προσθέτοντας στο πλευρό του Σπόραρ τον Γερεμέγεφ για να πιεστεί ακόμα περισσότερο η άμυνα της Λαμίας.

Η απόφαση αυτή τον δικαίωσε αφού το τριφύλλι έγινε πιο απειλητικό και στο 59′ ο Σουηδός πλάσαρε μετά τη σέντρα του Βαγιαννίδη για να γράψει το 2-1 με το 7ο φετινό του γκολ σε ελάχιστα λεπτά συμμετοχής!

 

Η συνέχεια όμως ανήκε στη Λαμία. Ο Βόκολος πέρασε τον Τόσιτς στο παιχνίδι και ο πολύπειρος μεσοεπιθετικός στις πρώτες του επαφές με την μπάλα έφτιαξε το 2-2 όταν μετά από γέμισμα από τα αριστερά ο Τσιλούλης στο δεύτερο δοκάρι ισοφάρισε από κοντά.

 

Οι Πράσινοι έμοιαζαν να βρίσκονται σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης αφού από εκείνο το σημείο και έπειτα μόλις μια φορά υποχρέωσαν σε επέμβαση τον Κοσέλεφ (σουτ εκτός περιοχής του Μπερνάρ). Οι Κορνέζος, Παπαδόπουλος, Τζανετόπουλος καθάριζαν τα πάντα στον αέρα και τα σουτ εκτός περιοχής από Λημνιό και Ακαϊντίν δεν είχαν καμία τύχη.

Αντίθετα, η μεγάλη ευκαιρία ανήκε στη Λαμία όταν ο Τσιλούλης έφυγε τετ α τετ από πλάγια θέση απέναντι από τον Ντραγκόφσκι αλλά έστειλε την μπάλα με φάλτσα ελάχιστα άουτ.

Πάνω στη γραμμή απομάκρυνε στις καθυστερήσεις ο Τζανετόπουλος την προσπάθεια του Σπόραρ, ο Κώτσιρας είχε δοκάρι με μακρινό σουτ, με τους Φθιώτες να παίρνουν ένα μεγάλο βαθμό που αποδεικνύει γιατί φέτος αποτελούν ομάδα πλέι οφ.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΛΑΜΙΑ 2-2

Γήπεδο: Απόστολος Νικολαΐδης

Σκόρερ: 45+3′ Μπερνάρ, 59′ Γερεμέγεφ / 45+1′ Καρλίτος, 68′ Τσιλούλης

Διαιτητής: Ζαμπαλάς

Κόκκινη: 39′ Μαρτίνεθ

Κίτρινες: Βαγιαννίδης / Σιμόν, Σίντκλεϊ, Κορνέζος

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Φατίχ Τερίμ): Ντραγκόφσκι, Βαγιαννίδης (78′ Κώτσιρας), Χουάνκαρ (23′ λ. τρ. Μλαντένοβιτς), Ούγκο, Ακαϊντίν, Ρούμπεν, Μπερνάρ, Μαντσίνι (78′ Λημνιός), Βιλένα (46′ Γερεμέγεφ), Βέρμπιτς (14′ λ. τρ. Αϊτόρ), Σπόραρ.

ΛΑΜΙΑ (Λεωνίδας Βόκολος): Κοσέλεφ, Σίντκλεϊ, Σιμόν, Τζανετόπουλος, Παπαδόπουλος, Νούνιες (68′ Τόσιτς), Τζανδάρης, Μαρτίνεθ, Καρλίτος (58′ Κορνέζος), Σλίβκα (82′ Μάλτσι), Τσιλούλης (82′ Στάνκο)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς