21.7 C
Athens

Ελλάδα – Σερβία 15-11: Η εθνική Ανδρών κατέλαβε άνετα την 5η θέση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα

Πέμπτη στην Ευρώπη, πέμπτη και στον κόσμο η εθνική ομάδα πόλο Ανδρών! Μετά την κατάκτηση της 5ης θέσης στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, ήρθε και η κατάκτηση της 5ης θέσης στο παγκόσμιο πρωτάθλημα υγρού στίβου της Ντόχα.

 

Η Ελλάδα του Θοδωρή Βλάχου κατέλαβε την 5η θέση έπειτα από την άνετη επικράτησή της με 15-11 απέναντι στη Σερβία και πια το ενδιαφέρον της είναι στραμμένο στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι όπου θα ψάξει ένα ακόμα μετάλλιο. Το υλικό υπάρχει, καλή δουλειά γίνεται και ειδικά στο παγκόσμιο πρωτάθλημα αν δεν υπήρχε αυτή η διαιτησία με τους Ιταλούς, σίγουρα θα μπορούσε να βρίσκεται ξανά στο βάθρο.

Η εθνική Ανδρών προηγήθηκε με διαφορά τριών τερμάτων στο πρώτο οκτάλεπτο και τη συντήρησε ως το τέλος του τρίτου όπου με αντεπίθεση η Σερβία μείωσε στο γκολ. Εκεί, η γαλανόλευκη ανέβασε ξανά ταχύτητα και με πρώτο σκόρερ τον Γκιουβέτση (τρία τέρματα) πήρε την πολυπόθητη νίκη και μαζί την 5η θέση.

ΤΑ ΟΚΤΑΛΕΠΤΑ: 5-2, 3-3, 2-4, 5-2

ΕΛΛΑΔΑ: Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς (2), Γκιουβέτσης (3), Παπαναστασίου (1), Γκίλλας (2), Αργυρόπουλος, Αλαφραγκής, Κάκαρης (2), Νικολαΐδης, Βλαχόπουλος (2), Τζωρτζάτος, Καλογερόπουλος (2), Παπανικολάου.

ΣΕΡΒΙΑ: Φιλίποβιτς, Μάντιτς (2), Στραχίνια Ράσοβιτς (2), Πέταρ Γιάκσιτς, Βούτσινιτς (1), Ντράσοβιτς (2), Νίκολα Γιάκσιτς (1), Ούμποβιτς (2), Λούκιτς, Βίκτορ Ράσοβιτς (1), Μίτροβιτς, Λάζιτς.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς