17.7 C
Athens

Ο Τσάμπι Αλόνσο δεν παίζει το ποδόσφαιρο του Κλοπ, αλλά είναι ο κατάλληλος για τη νέα εποχή της Λίβερπουλ

Με αφορμή την πρόσφατη αποθέωση του Κλοπ στον Τσάμπι Αλόνσο, ο ΑΘΛΟΣ καταγράφει τον κύριο λόγο για τον οποίο ο Ισπανός τεχνικός αποτελεί την ιδανική λύση για τη νέα εποχή των Ρεντς, παρότι για την ώρα δεν σκέφτεται κι ούτε θέλει να φύγει από το Λεβερκούζεν

Η κουβέντα για τον Τσάμπι Αλόνσο και την πιθανή επιστροφή του, αυτή τη φορά ως προπονητής, στη Λίβερπουλ αποτελεί ένα από τα θέματα των ημερών αν όχι της χρονιάς στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, ακόμα κι αν βρίσκεται σε πρώιμο και υποθετικό στάδιο.

Ο Ισπανός τεχνικός της Μπάγερ Λεβερκούζεν έχει κερδίσει με το σπαθί του την «pole position» για τη διαδοχή του Γιούργκεν Κλοπ στον πάγκο των Ρεντς, αλλά αν τον ρωτήσεις, είναι βέβαιο πως θα σε «ντριμπλάρει» με έξυπνο τρόπο, όπως έκανε και στα γήπεδα, για να μην εκθέσει την τωρινή του ομάδα, που μάλιστα διανύει μία ιστορική σεζόν όντας αγκαλιά με το τρόπαιο της Bundesliga.

Το ίδιο βέβαιη, πάντως, είναι και η επιθυμία του κάποια στιγμή, αν όχι το φετινό καλοκαίρι, να επιστρέψει στο Άνφιλντ, το μέρος που λατρεύτηκε ως παίκτης, αλλά δεν πρόλαβε να γράψει την ιστορία που θα ήθελε ή θα φανταζόταν. Τουλάχιστον στην Premier League.

Το αν ήρθε η ώρα να το κάνει ως προπονητής, πιθανότατα ακόμα δεν το γνωρίζει ούτε ο ίδιος. Το συμβόλαιό του με την Μπάγερ Λεβερκούζεν ολοκληρώνεται το καλοκαίρι του 2026, με την πρόθεσή του, όπως πολλάκις έχει δηλώσει, να είναι να το εξαντλήσει.

Όλα αυτά, πριν σκάσει η «βόμβα» της καλοκαιρινής αποχώρησης του Κλοπ από τον πάγκο των Κόκκινων του Μέρσεσαϊντ, μία εξέλιξη που άλλαξε τα πάντα αναφορικά με την επόμενη ημέρα στην προπονητική του καριέρα.

Ο δρόμος μέχρι τον Ιούνιο είναι μακρύς και τα δεδομένα αλλάζουν καθημερινά, αλλά αν το πάρουμε ρεαλιστικά και με την ποδοσφαιρική λογική, τη δεδομένη χρονική περίοδο, μόνο ο Τσάμπι Αλόνσο θα μπορέσει κάπως να ελαφρύνει το κλίμα της επικείμενης αποχώρησης του Κλοπ.

Ο Κλοπ… προετοίμασε το έδαφος για τον Τσάμπι Αλόνσο στη Λίβερπουλ: «Ξεχωρίζει στη νέα γενιά προπονητών»

Είναι «σημαία» της Λίβερπουλ, η κορυφαίος της νέας γενιάς προπονητών στην Ευρώπη, όπως υποστήριξε και ο Κλοπ και σαφώς γνώστης της αγγλικής πραγματικότητας. Όχι, στο Νησί δεν θα είναι το ίδιο με τη Bundesliga. Ο Τσάμπι Αλόνσο παίζει ένα ποδόσφαιρο που μπορεί να του γυρίσει «μπούμερανγκ» στην Αγγλία ή να τον φτάσει στην απόλυτη αποθέωση.

Δεν είναι μόνο η αξιοποίηση των ακραίων μπακ όσο οι συνεχείς κινήσεις των παικτών του χωρίς την μπάλα, τα τρικ στον άξονα με δύο και τρεις παίκτες που έχουν άκρως δημιουργικά χαρακτηριστικά αλλά και το masterclass στις στημένες φάσεις, με τη Λεβερκούζεν να έχει πετύχει από στημένες μπάλες το 32% των φετινών της τερμάτων στο γερμανικό πρωτάθλημα.

Σίγουρα, το ποδόσφαιρο του Κλοπ διαφέρει από αυτό που μας έχει δείξει μέχρι σήμερα ο Τσάμπι Αλόνσο, αλλά αυτή είναι και η ουσία ή αν θέλετε η λύση στο πρόβλημα που θα κληθεί να διαχειριστεί η Λίβερπουλ με το τέλος της τρέχουσας σεζόν. Θέλει το κάτι διαφορετικό, γιατί όπως και να’ χει θα μπει σε μία νέα εποχή, μία νέα πραγματικότητα που θα χρειαστεί χρόνο αλλά και δοκιμασμένη συνταγή.

Ο Τσάμπι Αλόνσο δείχνει ικανός να ανταπεξέλθει, εκτός κι αν το συναίσθημα νικήσει ξανά τη λογική και έχουμε μία άλλη επιστροφή στο Άνφιλντ. Αυτή του Στίβεν Τζέραρντ, που ονειρεύεται αυτή τη στιγμή από τότε που άφησε τα ποδοσφαιρικά για το κοστούμι και τα σκαρπίνια του προπονητή…

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς