19.9 C
Athens

Στο Α.Τ. Εξαρχείων τρεις δημοσιογράφοι του «Φιλελεύθερου» μετά από μήνυση του Πάνου Καμμένου

Κρατούνται Μαυρίδης, Λάμψιας και Γαλανού • ΝΔ για τις συλλήψεις: Επίδειξη αλαζονείας, αυταρχισμού και καθεστωτισμού • Ποτάμι: Θυμίζουν άλλες εποχές κι άλλα καθεστώτα • Συνεχίζεται η καθεστωτική αντίληψη των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ

Στο αστυνομικό τμήμα Εξαρχείων κρατούνται ο εκδότης του «Φιλελεύθερου» Θανάσης Μαυρίδης, ο διευθυντής Παναγιώτης Λάμψιας και η αρχισυντάκτρια του πολιτικού ρεπορτάζ Κατερίνα Γαλανού, προκειμένου να ολοκληρωθεί η προανακριτική διαδικασία και να οδηγηθούν στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Νωρίτερα είχαν μεταβεί στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών (ΓΑΔΑ), όπου παρουσιάστηκαν αυτοβούλως, μετά τη μήνυση που κατέθεσε σε βάρος τους ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος.

Στη ΓΑΔΑ, οι τρεις δημοσιογράφοι παρουσιάστηκαν αυτοβούλως έχοντας ενημερωθεί σχετικά με τη μήνυση και εκκίνηση της διαδικασίας του αυτοφώρου και αφού παρέμειναν στις οικίες τους αναμένοντας τα αρμόδια αστυνομικά όργανα, τα οποία το πρωί εμφανίσθηκαν στα γραφεία του Φιλελεύθερου (που όμως είναι κλειστά σήμερα) και του Liberal, αναζητώντας τους.

Από την Ασφάλεια τους παρέπεμψαν στο αστυνομικό τμήμα Εξαρχείων, (όπου επίσης μετέβησαν μόνοι τους) και πλέον ακολουθείται η προβλεπόμενη διαδικασία.

Η μήνυση του Πάνου Καμμένου αφορά σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Φιλελεύθερος» σχετικά με τη κατάσταση που επικρατεί στη Μόρια, αλλά και συνολικά στον τρόπο διαχείρισης των ευρωπαϊκών και άλλων πόρων που σύμφωνα με πρόσφατη δήλωση του αρμόδιου κοινοτικού επιτρόπου Δημήτρη Αβραμόπουλου αγγίζουν τα 1,6 δισ. ευρώ.

«Πήραν από την Ευρώπη 1,6 δισ. ευρώ για τους πρόσφυγες και έχουν δημιουργήσει τη…  Μόρια», δήλωσε προσερχόμενος στη ΓΑΔΑ ο εκδότης του «Φιλελεύθερου», Θανάσης Μαυρίδης, προσθέτοντας ότι «αντί να αναζητείται τι έχει γίνει και η Δικαιοσύνη να ερευνά τις καταγγελίες για απευθείας αναθέσεις και που πήγαν τα χρήματα, μηνύονται δημοσιογράφοι και ΜΜΕ που αναδεικνύουν το θέμα και αναζητούνται για να συλληφθούν».

Οι τρεις δημοσιογράφοι «παραδόθηκαν» στις Αρχές για να στηρίξουν αφενός την έρευνα που διεξήχθη για την κατάσταση στην Μόρια μέσα από τις στήλες της εφημερίδες αφετέρου για να αποδείξουν ότι η φάμπρικα των μηνύσεων κατά ΜΜΕ έχει μοναδικό σκοπό τη «φίμωση» του Τύπου.

Εξερχόμενος από τη ΓΑΔΑ ο εκδότης του «Φιλελεύθερου» Θανάσης Μαυρίδης σημείωσε ότι «η εφημερίδα «Φιλελεύθερος» διώκεται «γιατί βγάλαμε στη φόρα το μεταναστευτικό. Το 1,6 δισ. ευρώ που έχει πάρει η ελληνική κυβέρνηση για να διαχειριστεί αυτό το πρόβλημα, έχει φέρει τελικά τη Μόρια. Εμείς διωκόμαστε, όμως, γιατί αναδείξαμε το θέμα».

Ερωτηθείς για το ποια είναι εν συνεχεία η διαδικασία, από τους δημοσιογράφους, ο κ. Μαυρίδης διευκρίνισε ότι «μας είπαν να πάμε στο αστυνομικό τμήμα Εξαρχείων γιατί εκεί είναι η δικογραφία. Θα προσπαθήσουμε να διευκολύνουμε την ελληνική δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της. Αφού δεν μας βρήκαν στα σπίτια μας, εμάς». Και συμπλήρωσε: «όταν δεν πάει το βουνό στο Μωάμεθ, πάει ο Μωάμεθ στο βουνό».

Κύκλοι υπουργείου Δικαιοσύνης: Η αυτόφωρη διαδικασία ισχύει για όλους

Κύκλοι του υπουργείου Δικαιοσύνης σχολίασαν σχετικά με το αυτόφωρο για τα δημοσιεύματα:

«Η κυβέρνηση με πρόσφατη τροποποίηση του “τυποκτόνου νόμου” έχει δώσει δείγμα γραφής, προβαίνοντας σε εξορθολογισμό ουσίας και διαδικασίας στις αστικές δίκες κατά δημοσιογράφων. Η αυτόφωρη διαδικασία ισχύει για όλους τους πολίτες.

Στη συζήτηση για το νέο Ποινικό Κώδικα και για το νέο Κώδικα Ποινικής Δικονομίας που θα ανοίξει σύντομα, το ζήτημα αυτό θα πρέπει να αντιμετωπιστεί χωρίς επικοινωνιακές σκοπιμότητες και με τη μέγιστη δυνατή συναίνεση».

Τους επισκέφθηκε στο τμήμα ο Βασίλης Κικίλιας

Τους δημοσιογράφους της εφημερίδας «Φιλελεύθερος» που βρίσκονται στο Αστυνομικό Τμήμα Εξαρχείων και αύριο θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα μετά τη μήνυμα του Πάνου Καμμένου, επισκέφτηκε αργά το απόγευμα και ο τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ, Βασίλης Κικίλιας. Ο κ. Κικίλιας συνομίλησε μαζί τους και ενημερώθηκε για το τι έχει συμβεί.

Αύριο πρόκειται να τους επισκεφθεί στο αστυνομικό τμήμα και ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, προκειμένου να συνομιλήσει μαζί τους.

ΝΔ: Επίδειξη αλαζονείας, αυταρχισμού και καθεστωτισμού από την κυβέρνηση

Ανακοίνωση για τη σύλληψη των δημοσιογράφων της εφημερίδας «Φιλελεύθερος», μετά από μήνυση που κατέθεσε ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος, εξέδωσε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγορώντας την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ για  επίδειξη αλαζονείας, αυταρχισμού και καθεστωτισμού.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προέβη σήμερα σε μια ακόμη επίδειξη αλαζονείας, αυταρχισμού και καθεστωτισμού.

Ο Πάνος Καμμένος ζήτησε τη σύλληψη επτά δημοσιογράφων του «Φιλελεύθερου», επειδή αποτόλμησαν να ρωτήσουν πώς κατασπαταλήθηκε ο πακτωλός των κοινοτικών χρημάτων που δόθηκαν στην Ελλάδα για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού.

Οι τραμπουκισμοί του κ. Καμμένου δεν φοβίζουν κανέναν. Θέλει δεν θέλει θα δώσει εξηγήσεις για την εθνική ντροπή που ονομάζεται Μόρια, όπως και οι τάχα αριστεροί ευαίσθητοι συνυπουργοί του που εξευτελίζουν καθημερινά την ανθρώπινη ύπαρξη και εκθέτουν την Ελλάδα σε όλο τον κόσμο.

Το Ποτάμι: Οι συλλήψεις δημοσιογράφων θυμίζουν άλλες εποχές κι άλλα καθεστώτα

Ανακοίνωση για τη σύλληψη των δημοσιογράφων της εφημερίδας «Φιλελεύθερος», μετά από μήνυση που κατέθεσε ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος, εξέδωσε το Ποτάμι κατηγορώντας την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ ότι με τις μεθόδους της θυμίζει άλλες εποχές και άλλα καθεστώτα

«H εικόνα των δημοσιογράφων του “Φιλελεύθερου” στα αστυνομικά τμήματα και η είσοδος αστυνομικών στα γραφεία της εφημερίδας για δημοσίευμά της, ύστερα από μήνυση υπουργού, ο οποίος μάλιστα κρυπτόμενος πίσω από την ασυλία λοιδορεί τους πάντες, θυμίζει άλλες εποχές και άλλα καθεστώτα», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου του Ποταμιού Δημήτρης Τσιόδρας.

«Πρόκειται για ένα ακόμη δείγμα ολοκληρωτικής αντίληψης», επισημαίνει ο κ. Τσιόδρας και προσθέτει: «Είναι προφανές ότι στόχος είναι η ελευθερία του Τύπου και ο εκφοβισμός των δημοσιογράφων. Πρέπει κάποια στιγμή η απαράδεκτη αυτόφωρη διαδικασία για δημοσιεύματα στον τύπο να καταργηθεί».

Κίνημα Αλλαγής για «Φιλελεύθερο»: Η καθεστωτική αντίληψη των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ συνεχίζεται

Για «καθεστωτική αντίληψη» που διέπει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κάνει λόγο σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Χρηστίδης, με αφορμή τις διώξεις εναντίον δημοσιογράφων της εφημερίδας «Φιλελεύθερος», μετά από μήνυση που κατέθεσε ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος.

Πιο αναλυτικά η δήλωση του κ. Χρηστίδη:

«Η καθεστωτική αντίληψη των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ συνεχίζεται. Ο κ. Καμμένος για μια ακόμη φόρα απαντά στην κριτική, με διώξεις και αυτόφωρα εναντίον των δημοσιογράφων της εφημερίδας Φιλελεύθερος, αυτή τη φορά.

Θέλουν να τα ελέγχουν όλα και να τα υποτάσσουν στη γραμμή τους.

Η απόπειρα ποινικοποίησης της πολιτικής ζωής του τόπου πρέπει να σταματήσει, γιατί εξυπηρετεί μόνο τα άκρα και ναρκοθετεί το μέλλον της χώρας».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς