23.7 C
Athens

Europa League: Τριάρα πρόκρισης στη Βέρνη η Σπόρτινγκ, ανοιχτοί λογαριασμοί για Φέγενορντ και Ρόμα (hls)

Τη φάση των «16» του Europa League σκέφτεται ήδη η Σπόρτινγκ Λισαβόνας που πέρασε… αέρα από τη Βέρνη (1-3) κόντρα στη Γιουνγκ Μπόις και ο επαναληπτικός των πλέι οφ της διοργάνωσης στην Πορτογαλία απέκτησε διαδικαστικό χαρακτήρα.

Η πρωτοπόρος της πορτογαλικής λίγκας προηγήθηκε στο 31ο λεπτό μετά το τραγικό λάθος του Αμέντα ενώ στο 41′ ο Γιόκερες αξιοποίησε το πέναλτι που κέρδισε η ομάδα του για το 0-2. Οι Ελβετοί μείωσαν άμεσα με τον Ούγκρινιτς αλλά ο Ινάσιο στο 49′ διαμόρφωσε το τελικό 1-3 και σφράγισε τη νίκη των φιλοξενούμενων.

Στην τέταρτη συνάντησή τους την τελευταία διετία, Φέγενορντ και Ρόμα αναδείχθηκαν ισόπαλες (1-1) με τους Ολλανδούς να προηγούνται στο Ρότερνταμ με το πανέμορφο γκολ του Παϊσάο αλλά τους Τζαλορόσι να κρατούν την ισοπαλία ενόψει του επαναληπτικού στη Ρώμη με το γκολ του Λουκάκου στο 67ο λεπτό.

Σαχτάρ και Μαρσέιγ άφησαν επίσης ανοιχτούς λογαριασμούς στη Γερμανία μετά το 2-2. Οι Φωκαείς προηγήθηκαν στο 64′ με τον Ομπαμεγιάνγκ, αλλά η Σαχτάρ απάντησε στο 68′ με το σουτ του Ματβιένκο μετά την κακή εκτίμηση του Κλος που δεν απομάκρυνε σωστά. Στο 90′ ο Εντιαγέ έγραψε το 1-2 αλλά ο Εγκινάλντο στις καθυστερήσεις κράτησε την ισοπαλία για τους Ουκρανούς.

Ο Μάουρο Ικάρντι με ένα καταπληκτικό συρτό σουτ έκρινε την πρώτη αναμέτρηση της Γαλατάσαραϊ απέναντι στη Σπάρτα Πράγας στην Κωνσταντινούπολη με 3-2. Το υπέροχο σουτ του Αργεντινού κλείδωσε τη νίκη σε ένα παιχνίδι γεμάτο ένταση από τα πρώτα λεπτά. Το γκολ του Ντεμιρμπάι έφερε το 1-0 στο πρώτο μέρος ενώ ο Πρεσιάδο ισοφάρισε με δυνατό σουτ (προσωρινά) στο 47′.

Το αυτογκόλ του Κρέτσι έδωσε εκ νέου προβάδισμα στους Τούρκους που έμειναν με παίκτη λιγότερο λόγω της αποβολής του Νέλσον στο 62′ για να έρθει η ισοφάριση του Κούχτα στο 65′. Ωστόσο, έμειναν με δέκα και οι φιλοξενούμενοι λόγω της αποβολής του Ρίνες και ο Ικάρντι χάρισε τη νίκη στην ομάδα του.

PLAY OFF EUROPA LEAGUE: ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΡΩΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

Γαλατάσαραϊ – Σπάρτα Πράγας 3-2 (19′ Ντεμιρμπάι, 61′ αυτ. Κρέιτσι / 47′ Πρεσιάδο, 65′ Κούχτα)

 

Γιουνγκ Μπόις – Σπόρτινγκ 1-3 (43′ Ούγκρινιτς / 31′ αυτ. Αμέντα, 41′ πεν. Γιόκερες, 49′ Ινάσιο)

 

Σαχτάρ – Μαρσέιγ 2-2 (68′ Ματβιένκο, 90+3′ Εγκινάλντο / 64′ Ομπαμεγιάνγκ, 90′ Εντιαγέ)

 

Φέγενορντ – Ρόμα 1-1 (45+1′ Παϊσάο / 67′ Λουκάκου)

 

Λανς – Φράιμπουργκ (22:00)

Μίλαν – Ρεν

Μπενφίκα – Τουλούζ

Μπράγκα – Καραμπάγκ

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς