16.1 C
Athens

Η Μπαρτσελόνα ζητάει την αφαίρεση των τίτλων της Ρεάλ τη σεζόν 2014/15 λόγω πλαστού διαβατηρίου του Σλότερ

Μπλεξίματα για τον Μάρκους Σλότερ και τη Ρεάλ Μαδρίτης. Ο πρώην παίκτης της Βασίλισσας κατηγορείται για χρήση πλαστού διαβατηρίου τη σεζόν 2014/15 ώστε να αγωνιστεί ως κοινοτικός με τη φανέλα των Μαδριλένων.

Συγκεκριμένα, Σλότερ και Πάνκο παραδέχθηκαν πως πλήρωσαν 35.000 ευρώ ο καθένας στον Ρίτσαρντ Νγκέμα, πρώην παίκτη των Μαδριλένων, ώστε να αποκτήσουν διαβατήριο της Ισημερινής Γουινέας.

Όλα αυτά έγιναν λίγο πριν από την έναρξη του ισπανικού Κυπέλλου το 2015, με τον εισαγγελέα να ζητάει ποινή 16 μηνών φυλάκισης για τον πρώην παίκτη της ΑΕΚ για πλαστογράφηση εγγράφων. Να σημειωθεί πως στο πλαίσιο της Συμφωνίας του Κοτονού (υπεγράφη στην πόλη Κοτονού του Μπενίν), προβλεπόταν η δυνατότητα για παίκτες από συγκεκριμένες χώρες της Αφρικής, της Καραϊβικής και του Ειρηνικού Ωκεάνου να λογίζονται ως κοινοτικοί και να μην καταλαμβάνουν θέση ξένου στα ρόστερ των ομάδων.

Η Ρεάλ δεν κατηγορείται από τον εισαγγελέα για την παράνομη πράξη του πρώην παίκτη της, ωστόσο στην Μπαρτσελόνα μόνο αμέτοχοι δεν έχουν μείνει όλα αυτά τα χρόνια , ζητώντας πλέον να αφαιρεθούν οι τίτλοι εκείνης της σεζόν στη Βασίλισσα εφόσον ο Σλότερ κριθεί τελικά ένοχος. Υπενθυμίζεται ότι οι Μαδριλένοι εκείνη τη σεζόν κατέκτησαν και την Ευρωλίγκα, νικώντας στον τελικό τον Ολυμπιακό του Γιάννη Σφαιρόπουλου. Δεδομένου όμως ότι δεν υφίσταται περιορισμός ξένων στη Euroleague, το αίτημα των Καταλανών – αν και εφόσον καταδικαστεί ο Σλότερ – θα αφορά μονάχα τους εγχώριους τίτλους της Ρεάλ για το 2014/15.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς