17.8 C
Athens

Ελλάδα – Μαυροβούνιο 14-13 (πεν.): Έβγαλε αντίδραση και βάζει πλώρη για την 5η θέση η εθνική

Η εθνική πόλο ανδρών έβγαλε αντίδραση μετά τον ψυχοφθόρο αποκλεισμό από την Ιταλία στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, επικράτησε με 14-13 στα πέναλτι (10-10 στην κ.δ.) του Μαυροβουνίου και πλέον βάζει πλώρη για την 5η θέση στο τουρνουά, την οποία κατέκτησε και στο Ευρωπαϊκό πριν από έναν μήνα.

Η εθνική σε ένα ανταγωνιστικό ματς που κρίθηκε στα πέναλτι, βρήκε τα ψυχικά αποθέματα που χρειαζόταν και «εκτέλεσε» ξανά το Μαυροβούνιο με φόντο την 5η θέση στο Παγκόσμιο της Ντόχα.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θα ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις του στο Κατάρ το Σάββατο (17/2) στις 3 μ.μ., διεκδικώντας την πέμπτη θέση απέναντι στον νικητή της αναμέτρησης που ακολουθεί, μεταξύ της Ουγγαρίας και της Σερβίας.

Η διαδικασία των πέναλτι ξεκίνησε με τον Τζούρο Ράντοβιτς να στέλνει τη μπάλα άουτ, αλλά ο Λάζοβιτς επανέφερε την ισορροπία, αποκρούοντας το σουτ του Γκιουβέτση. Ο Ζερδεβάς είπε με τη σειρά του «όχι» στον Πόπαντιτς, η εθνική ξαναπήρε το πάνω χέρι και ο Φουντούλης ευστόχησε στο τελευταίο πέναλτι, δίνοντας στο συγκρότημα του Θοδωρή Βλάχου τη νίκη με 14-13.

Τα οκτάλεπτα (με πρώτο το τυπικά γηπεδούχο Μαυροβούνιο): 2-2, 3-4, 1-2, 4-2.

Στα πέναλτι: 3-4.
ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ (Βλάντιμιρ Γκοϊκοβιτς): Λάζοβιτς, Μπργκούλιαν 1, Πέρκοβιτς 1, Μάτσιτς, Πόπαντιτς 1, Βίντοβιτς 1, Τζ. Ράντοβιτς 3, Σπάιτς 1, Μάτκοβιτς 1, Β. Ράντοβιτς 1, Τεσάνοβιτς, Μρσιτς 2, Βούγιοβιτς 1

ΕΛΛΑΔΑ (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 1, Σκουμπάκης 2, Γκιουβέτσης 1, Φουντούλης 2, Παπαναστασίου, Γκίλλας 1, Κάκαρης 3, Νικολαϊδης 1, Βλαχόπουλος 2, Τζωρτζάτος, Καλογερόπουλος, Παπανικολάου 1

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς