22.9 C
Athens

Δεν προχωρά σε αλλαγή ξένου στις εγχώριες διοργανώσεις ο Ολυμπιακός, έτσι θα παραταχθεί στο Κύπελλο

Αυτή είναι η επτάδα των ξένων του Ολυμπιακού για το Final-8 του Κυπέλλου στην Κρήτη και τη συνέχεια μέχρι τα playoffs στην Basket League - Αναχώρησε το πρωί της Πέμπτης για το Ηράκλειο η ερυθρόλευκη αποστολή

Δίχως αλλαγές στην επτάδα των ξένων θα συνεχίσει την πορεία του στις εγχώριες διοργανώσεις ο Ολυμπιακός.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας, παρότι βρέθηκε σε δίλημμα σχετικά με το ενδεχόμενο αντικατάστασης του Μπραζντέικις με τον ΜακΚίσικ, τελικώς αποφάσισε να διατηρήσει τον Λιθουανό στο ρόστερ των εγχώριων διοργανώσεων κι έτσι οι Πειραιώτες θα παραταχθούν στο Κύπελλο Ελλάδας που ξεκινάει σήμερα (15/2) μέσω του Final-8 στην Κρήτη με την ακόλουθη σύνθεση:

PG: Τόμας Γουόκαπ, Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος, Ναζ Μήτρου-Λονγκ
SG: Αϊζάια Κάνααν, Γιαννούλης Λαρεντζάκης, Μιχάλης Λούντζης
SF: Κώστας Παπανικολάου, Ίγκνας Μπραζντέικις, Γιαννούλης Λαρεντζάκης
PF: Άλεκ Πίτερς, Φίλιπ Πετρούσεφ
C: Μουσταφά Φαλ, Μόουζες Ράιτ, Γιώργος Τανούλης

Σημειώνεται πως ο Ολυμπιακός εξακολουθεί να έχει στην διάθεσή του δύο αλλαγές μέχρι την έναρξη των playoffs της Basket League, αφού πριν από μερικές εβδομάδες ο Μόουζες Ράιτ είχε αντικαταστήσει τον τραυματία Νίκολα Μιλουτίνοφ.

Η επτάδα των ξένων του Ολυμπιακού (έχει δικαίωμα να χρησιμοποιεί έξι στην Ελλάδα) έχει ως εξής: Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος, Αϊζάια Κάνααν, Ίγκνας Μπραζντέικις, Άλεκ Πίτερς, Φίλιπ Πετρούσεφ, Μόουζες Ράιτ, Μουσταφά Φαλ. Εκτός ελληνικού ρόστερ βρίσκονται οι Νίκολα Μιλουτίνοφ, Σακίλ ΜακΚίσικ και Λουκ Σίκμα.

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕ ΓΙΑ ΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ

Για την Κρήτη και πιο συγκεκριμένα το Ηράκλειο αναχώρησε το πρωί της Πέμπτης (15/2) η αποστολή του Ολυμπιακού με φόντο το Final-8 του Κυπέλλου Ελλάδας, όπου στα προημιτελικά την Παρασκευή (16/2) θα αντιμετωπίσει το Περιστέρι του Βασίλη Σπανούλη.

Οι Ερυθρόλευκοι έχουν ως ξεκάθαρο στόχο τους την κατάκτηση του τροπαίου, που θα είναι το τρίτο σερί Κύπελλο και συνολικά το 12ο της ιστορίας τους, με το Ηράκλειο και τα «Δύο Αοράκια» να τους… ταιριάζουν τα δύο τελευταία χρόνια, όπου είχαν επικρατήσει σε δύο σερί τελικούς των Παναθηναϊκού (2022) και Περιστερίου (2023).

Χαμογελαστά πρόσωπα στην «ερυθρόλευκη» αποστολή, με το μοναδικό πρόβλημα ελέω τραυματισμού να είναι αυτό του Νίκολα Μιλουτίνοφ, ο οποίος δεδομένα θα μείνει εκτός δράσης τουλάχιστον μέχρι τα τέλη Μαρτίου.

Σημειώνεται πως μαζί με την αποστολή του Ολυμπιακού για το Ηράκλειο ταξίδεψε και αυτή του Πανιωνίου.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς