16.1 C
Athens

Παρί Σεν Ζερμέν – Ρεάλ Σοσιεδάδ 2-0: Με Εμπαπέ και Μπαρκολά έκανε το πρώτο βήμα για τα προημιτελικά (vid)

Η Παρί Σεν Ζερμέν μπορεί να προκρίθηκε ως δεύτερη από τον όμιλό της αλλά η κληρωτίδα της χαμογέλασε και αυτό αποδείχθηκε και στο πρώτο παιχνίδι της στη φάση των «16» του Champions League απέναντι στη Ρεάλ Σοσιεδάδ. Οι πρωταθλητές Γαλλίας πάτησαν το γκάζι στο δεύτερο ημίχρονο και πήραν τη νίκη με 2-0 στο Παρίσι απέναντι στους Βάσκους που έκαναν ένα εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο, ήταν θαρραλέοι αλλά η διαφορά δυναμικότητας αποδείχθηκε μεγάλη…

 

Και ναι, αυτό το σκορ συνιστά… πρόκριση για την Παρί που παρότι έχει χάσει μέσα από τα χέρια της σε ανάλογες περιπτώσεις άλλες τρεις φορές (από νίκες με δύο τέρματα διαφορά), αντιμετωπίζει μια Ρεάλ Σοσιεδάδ που ουδέποτε έχει προκριθεί μετά από ήττα με δύο γκολ στο πρώτο ματς ενώ έχει συμπληρώσει πέντε παιχνίδια (πάνω από 7,5 ώρες) χωρίς να σκοράρει!

Ο Εμπαπέ φλέρταρε με το γκολ από το 6′ όταν ο Ρεμίρο τον σταμάτησε με εξαιρετική επέμβαση ενώ οι φάσεις ήταν λίγες εκατέρωθεν. Οι Βάσκοι κράτησαν την μπάλα και έψαξαν τη στιγμή τους με τον Μερίνο να έχει την κορυφαία ευκαιρία με το δοκάρι στο 45′.

Το δεύτερο μέρος ανήκε εξ ολοκλήρου στην Παρί Σεν Ζερμέν που ξεκλείδωσε τον γρίφο στο 58ο λεπτό με μια εκτέλεση κόρνερ. Ο Μαρκίνιος στο πρώτο δοκάρι έπιασε την κεφαλιά και στο δεύτερο ο Εμπαπέ πετάχτηκε πριν την έξοδο του Ρεμίρο και σκόραρε για το 1-0.

 

Το Παρκ Ντε Πρενς έμοιαζε να κατηφορίζει κι αυτό συνέβη. Η Παρί έψαχνε μανιωδώς ένα γκολ στην αντεπίθεση για να σφραγίσει το αποτέλεσμα και το βρήκε τελικά στο 71′ από τα αριστερά, από όπου δηλαδή χτυπούσε διαρκώς την άμυνα των Βάσκων.

Στο 63′ ο Ρεμίρο σταμάτησε τον Εμπαπέ και τον απέτρεψε από το 2-0 αλλά δεν κατάφερε να κάνει κάτι ανάλογο στη φάση του 71ου λεπτού, όταν ο Μπαρκολά τροφοδοτήθηκε από τον Ρουίθ και με ψύχραιμη εκτέλεση έκανε το 2-0, με τον Ισπανό τερματοφύλακα της Ρεάλ Σοσιεδάδ να φέρει μεγάλο μερίδιο ευθύνης για το γκολ που δέχθηκε.

 

Οι Βάσκοι δεν πήραν τίποτα από τις αλλαγές τους, τα σώματα των αμυντικών της Παρί έπεφταν πάνω στα σουτ των Βάσκων ενώ οι Γάλλοι έχασαν την ευκαιρία να βρουν ένα τρίτο γκολ με τον Κολό Μουανί.

Η δουλειά έγινε πάντως, αφού στις 5 Μαρτίου στο Σαν Σεμπαστιάν θα έχουν θεωρητικά εύκολο έργο ώστε να σφραγίσουν την πρόκριση.

ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ (Λουίς Ενρίκε): Ντοναρούμα, Χακίμι, Μαρκίνιος, Ντανίλο (72′ Λουκάς Ερναντέζ), Μπεράλντο, Ζαΐρ-Εμερί, Φαμπιάν Ρουίθ, Βιτίνια, Ντεμπελέ (83′ Κολό Μουανί), Μπαρκολά (72′ Ασένσιο), Εμπαπέ

ΡΕΑΛ ΣΟΣΙΕΔΑΔ (Ιμανόλ Αλγουαθίλ): Ρεμίρο, Τραορέ, Θουμπελδία, Λε Νορμάν (79′ Πατσέκο), Γκαλάν (88′ Αραμπούρου), Μπράις Μέντεθ (79′ Τουριέντες), Θουμπιμέντι, Μερίνο, Κούμπο, Μπαρενετσέα (66′ Ζαχαριάν), Αντρέ Σίλβα (79′ Σαντίκ)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς