17 C
Athens

ABC: Αυτή είναι η απειλή εθνικής ασφάλειας για τις ΗΠΑ, η Ρωσία θέλει να στείλει πυρηνικό όπλο στο Διάστημα

Σιγά-σιγά βγαίνουν στη δημοσιότητα περισσότερες πληροφορίες για την «απειλή εθνικής ασφάλειας» που σήμανε συναγερμό στο Κογκρέσο των ΗΠΑ και η οποία φαίνεται να σχετίζεται με τη Ρωσία.

Το πρακτορείο Reuters επικαλέστηκε πηγές του και έγραψε ότι ο συναγερμός αυτός σχετίζεται με τη δραστηριότητα της Ρωσίας στο Διάστημα.

Το ABC News, από τη μεριά του, έδωσε περαιτέρω πληροφορίες από δικές του πηγές, γράφοντας ότι η προειδοποίηση για «απειλή εθνικής ασφάλειας» αφορά τη Ρωσία, που θέλει να τοποθετήσει πυρηνικό όπλο στο Διάστημα.

Κατά το ABC, αυτό δεν αφορά τη ρίψη πυρηνικού όπλου στη Γη, αλλά μάλλον την πιθανή χρήση του εναντίον δορυφόρων.

«Μεγάλη υπόθεση» η απειλή εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ, έθεσε σε συναγερμό το Κογκρέσο

«Είναι πολύ ανησυχητικό και πολύ ευαίσθητο θέμα» δήλωσε μια πηγή, χαρακτηρίζοντας το ζήτημα «μεγάλη υπόθεση».

Αν και μίλησαν ανοιχτά για το θέμα, πολλά μέλη του Κογκρέσου περιέγραψαν το ζήτημα ως σοβαρό, αλλά όχι κάτι που θα έπρεπε να προκαλέσει δημόσια ανησυχία, γράφει το ABC.

Ο Τζέικ Σάλιβαν, ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας, πιέστηκε αρκετές φορές από τους δημοσιογράφους κατά την ενημέρωση του Λευκού Οίκου, αλλά αρνήθηκε να παράσχει περαιτέρω λεπτομέρειες σχετικά με αυτήν την αναφερόμενη απειλή, πέραν του να πει ότι, σε γενικές γραμμές, «οι Αμερικανοί κατανοούν ότι υπάρχει ένα φάσμα απειλών και προκλήσεων στον κόσμο, που αντιμετωπίζουμε καθημερινά», όπως η τρομοκρατία. «Είμαι βέβαιος ότι ο πρόεδρος Μπάιντεν, με τις αποφάσεις που λαμβάνει, θα διασφαλίσει την ασφάλεια του αμερικανικού λαού», δήλωσε ο Σάλιβαν.

Η «απειλή εθνικής ασφάλειας» που προκάλεσε ανησυχία στο Κογκρέσο των ΗΠΑ

Νωρίτερα την Τετάρτη, ο βουλευτής Μάικ Τέρνερ, πρόεδρος της Επιτροπής Πληροφοριών της Βουλής των Αντιπροσώπων, ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι η επιτροπή του «έθεσε στη διάθεση όλων των μελών του Κογκρέσου πληροφορίες σχετικά με μια σοβαρή απειλή για την εθνική ασφάλεια».

«Ζητώ από τον πρόεδρο Μπάιντεν να αποχαρακτηρίσει όλες τις πληροφορίες που αφορούν αυτή την απειλή, ώστε το Κογκρέσο, η Διοίκηση και οι σύμμαχοί μας να μπορούν να συζητήσουν ανοιχτά τις απαραίτητες ενέργειες για την αντιμετώπιση αυτής της απειλής» δήλωσε ο Τέρνερ, Ρεπουμπλικανός από το Οχάιο.

Αν και δεν έδωσε πληροφορίες σχετικά με τη φύση και την προέλευση της απειλής, ΜΜΕ επικαλέστηκαν δικές τους πηγές στο ρεπορτάζ τους, που ανέφερε ότι σχετίζεται με τη Ρωσία.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς