23.3 C
Athens

Αγραβάνης: Μεγάλο το βάρος της φανέλας της ΑΕΚ

Ο Δημήτρης Αγραβάνης δήλωσε πως δεν βρίσκεται ακόμα στο 100% της ετοιμότητάς του μετά τον τραυματισμό του, ωστόσο τόνισε πως θα δώσει τον καλύτερο εαυτό του για να έρθει η πρόκριση απέναντι στον Παναθηναϊκό, καθώς όπως ξεκαθάρισε είναι μεγάλο το βάρος της φανέλας της ΑΕΚ.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για το αν είναι καλύτερο για την ομάδα του ότι θα δώσει νοκ – άουτ αγώνες στο Κύπελλο Ελλάδας: «Έτσι είναι ο θεσμός του Κυπέλλου και του Final Eight. Εμείς κοιτάμε το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό. Νομίζω πως παίξαμε αρκετά άσχημα στο προηγούμενο ματς. Είδαμε τα λάθη μας, δουλέψαμε στην προπόνηση και θέλουμε να κάνουμε καλό παιχνίδι απέναντι σε μια ομάδα Ευρωλίγκας, μια ομάδα που είναι ψηλά στην βαθμολογία, όμως εμείς ήρθαμε για να διεκδικήσουμε τις πιθανότητές μας».

Για τις αδυναμίες του Παναθηναϊκού: «Κάθε ομάδα έχει αδυναμίες. Ο Παναθηναϊκός είναι μια πολύ δυνατή ομάδα. Εμείς θα προσπαθήσουμε να τους χτυπήσουμε σε όποιες αδυναμίες έχουν, συγκεντρωμένοι, να ακολουθήσουμε το πλάνο του προπονητή και να παίξουμε όλα τα παιδιά με αυτοπεποίθηση και να προσπαθήσουμε να διεκδικήσουμε τη νίκη».

Για το βάρος της φανέλας της ΑΕΚ: «Το βάρος της φανέλας είναι μεγάλο, όμως όταν βρίσκεσαι σε μια δύσκολη κατάσταση και σαν ομάδα και ο καθένας μας ξεχωριστά, διότι σίγουρα η απόδοσή μας δεν είναι αυτή που πρέπει, η μόνη λύση για να βγεις από αυτό το τέλμα είναι να δουλέψεις περισσότερο, να κάνεις την αυτοκριτική σου, να δουλέψεις και ατομικά, αλλά και στο ομαδικό κομμάτι, ώστε να βγεις από αυτή την δύσκολη κατάσταση. Δεν υπάρχει κάτι μαγικό, ούτε ραβδί ούτε θα έρθει κάποιος παίκτης και θα αλλάξουν τα πάντα. Ο καθένας πρέπει να δουλέψει περισσότερο για να δείξουμε ένα καλύτερο πρόσωπο».

Για το πότε πιστεύει ότι θα είναι στον μέγιστο βαθμό ετοιμότητας μετά τον τραυματισμό του: «Δεν γνωρίζω πότε θα είμαι στην κατάσταση που θέλω. Θέλω λίγο ακόμα. Έχω κάνει πολύ καλή δουλειά και στο θέμα των κιλών που πήρα του τραυματισμού. Σε ό,τι έχει να κάνει με τον τραυματισμό είμαι στο 100%, όμως πρέπει να βρω ρυθμό και να βρεθώ σε κατάλληλη φόρμα. Σίγουρα χρειάζομαι λίγο ακόμη χρόνο όμως δεν θέλω να υπάρχει αυτό σαν δικαιολογία για την απόδοσή μου. Γνωρίζω τι πρέπει να κάνω, γνωρίζω πως κι εγώ και οι υπόλοιποι πρέπει να βελτιωθούμε, για να γνωρίσει η ΑΕΚ καλύτερα αποτελέσματα».

Για τη διοργάνωση στο Ηράκλειο Κρήτης: «Η διοργάνωση είναι πολύ όμορφη. Ο κόσμος της Κρήτης πάντα την αγκαλιάζει. Κι εμείς χαιρόμαστε που ερχόμαστε σε αυτό το νησί και με άλλες ομάδες. Σίγουρα εμένα δεν μου έχει πάει γούρι προσωπικά, όμως ελπίζω φέτος να πάνε καλύτερα τα πράγματα».

Για την Εθνική Ομάδα και τα παράθυρα: «Δεν βρίσκομαι στην Εθνική, οπότε δεν μπορώ να πω κάτι. Καλή επιτυχία στα παιδιά, στον Βασίλη. Η Εθνική είναι πολύ σημαντική για όλους τους αθλητές και να πάρουν τις νίκες που χρειάζονται».

Για το αν περίμενε να κληθεί: «Δεν περίμενα τίποτα. Με νοιάζει πρώτα από όλα η υγεία μου και αυτό το διάλειμμα να το εκμεταλλευτώ προσωπικά και να μπορέσω να είμαι στο 100% μετά από αυτό για να δει και ο κόσμος πως έχω επιστρέψει 100%».

Για το αν ο ίδιος παραμένει στη διάθεση της Εθνικής, εφόσον κληθεί: «Εγώ πάντα είμαι στην διάθεση της Εθνικής ομάδας. Το έχω ξαναπεί. Και στα παλαιότερα χρόνια που μπορεί να είχαμε κάποιες διαφωνίες. Πάντα είμαι στην διάθεση της Εθνικής και όποτε με καλέσουν θα είμαι εκεί».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς