22.9 C
Athens

Τρεις συλλήψεις για τον θάνατο του Κίπτουμ, στις 24/2 η κηδεία του

Η αστυνομία της Κένυας επιβεβαίωσε σήμερα (14/2) τη σύλληψη τριών από τους τέσσερις άνδρες που επισκέφτηκαν το σπίτι του Κενυάτη πρωταθλητή Κέλβιν Κίπτουμ, κατόχου του παγκόσμιου ρεκόρ Μαραθωνίου, τέσσερις ημέρες πριν σκοτωθεί σε τροχαίο δυστύχημα στην Κένυα.

Οι τρεις-όπως αναφέρει η ισπανική εφημερίδα Marca- οδηγήθηκαν σήμερα στο αστυνομικό τμήμα στην πόλη Καπάγκατ στην κομητεία  Ελγκέγιο-Μαρακέτ (δυτικά), από την οποία καταγόταν ο αθλητής, και αργότερα μεταφέρθηκαν στην πόλη Ίτεν, λίγο πάνω από πενήντα χιλιόμετρα μακριά, για να ανακριθούν.

Οι ντετέκτιβ ανακρίνουν αυτά τα άτομα, των οποίων οι ταυτότητες δεν έχουν δοθεί, για να διαπιστώσουν τη φύση της επίσκεψής τους αφού ο πατέρας του Κίπτουμ,  Σάμσον Τσεριγιότ, «σήμανε συναγερμό» ώρες μετά τον τραγικό θάνατό του, ανέφεραν τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Ο πατέρας του Κίπτουμ  ζήτησε από την κυβέρνηση της Κένυας τη Δευτέρα (12/2) να διερευνήσει τις συνθήκες θανάτου του γιου του.

«Υπήρχαν μερικοί άνθρωποι που έφτασαν πριν από λίγες μέρες αναζητώντας τον Κίπτουμ, αλλά αρνήθηκαν να μου πουν ποιοι είναι. Τους ζήτησα να μου δείξουν κάποια στοιχεία ταυτότητας, αλλά επέλεξαν να φύγουν», είπε σε δηλώσεις που μεταδίδουν τοπικά μέσα ενημέρωσης. «Ο Κίπτουμ ήταν ο μόνος μου γιος. Έχει αφήσει εμένα, τη μητέρα του και τα παιδιά του.  Είμαι βαθιά λυπημένος», πρόσθεσε.

Αν και δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα η ημερομηνία της κηδείας του αθλητή, πηγές διαβεβαίωσαν το βρετανικό δίκτυο BBC ότι θα γίνει στις 24 Φεβρουαρίου.

Ο 24χρονος αθλητής έχασε τη ζωή του μαζί με τον προπονητή του, τον Ρουάντα Ζερβέ Χακιζιμάνα, σε τροχαίο που σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής, σε αυτοκίνητο που οδηγούσε ο ίδιος ο αθλητής.

Ο υπουργός Αθλητισμού της Κένυας, Αμπάμπου Ναμουάμπα, ταξίδεψε στο Ελντορέτ αυτή τη Δευτέρα για να εκφράσει τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του Κίπτουμ, στην οποία υποσχέθηκε ότι η κυβέρνηση θα εργαστεί για να του προσφέρει ένα «αντίο σε έναν εθνικό ήρωα».

Η ομοσπονδία Στίβου της Κένυας ανακοίνωσε  σήμερα (14/2) ότι ακύρωσε τους προκριματικούς για τους Παναφρικανικούς Αγώνες που ήταν προγραμματισμένοι για το επόμενο Σαββατοκύριακο, προς τιμήν του Κίπτουμ.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς