19.9 C
Athens

Καταδικάστηκε σε 6 χρόνια φυλάκισης για λαθρεμπόριο κοκαΐνης ο Πρόμες!

Ο 32χρονος Ολλανδός ποδοσφαιριστής καταδικάστηκε από την Εισαγγελία του Βελγίου σε εξαετή φυλάκιση με την κατηγορία του λαθρεμπορίου κοκαϊνης από το λιμάνι της Αμβέρσας πίσω στο 2020

Η Εισαγγελία του Βελγίου καταδίκασε σε έξι χρόνια φυλάκιση τον Κουίνσι Πρόμες για λαθρεμπόριο κοκαϊνης από το λιμάνι της Αμβέρσας, με την αρχική πρόταση εις βάρος του 32χρονου πρώην ποδοσφαιριστή του Άγιαξ να είναι για εννιά χρόνια στη φυλακή, αλλά τελικά να μειώνεται.

Ο Πρόμες θα ασκήσει έφεση, όπως ανακοίνωσε ο δικηγόρος του αμέσως μετά την απόφαση.

Ο 32χρονος Ολλανδός παίκτης, που αυτή την περίοδο αγωνίζεται στην Σπαρτάκ Μόσχας, δεν παρευρέθηκε στη δίκη, αλλά δεδομένα μπλέχτηκε ξανά σε σοβαρές δικαστικές περιπέτειες, με τον κίνδυνο να βρεθεί μέχρι και πίσω από τα σίδερα της φυλακής!

Το δικαστήριο τον κατηγορεί επίσης για σοβαρό αδίκημα ενώ βρίσκεται τακτικά στο επίκεντρο ως ποδοσφαιριστής. «Όχι μόνο τα αθλητικά του επιτεύγματα, αλλά και ο πλούτος που επιδεικνύει, τον καθιστούν παράδειγμα για πολλούς, ειδικά τους νέους», εξήγησε ο πρόεδρος στο δικαστήριο, βαραίνοντας κι άλλο τη θέση του Πρόμες, όπως αναφέρει η «Telegraph».

Το λαθρεμπόριο κοκαϊνης έλαβε χώρα στα τέλη Ιανουαρίου 2020. Αφορούσε δύο αποστολές, κρυμμένες σε ένα φορτίο με σακούλες με θαλασσινό αλάτι σε πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων από τη Βραζιλία. Οι λαθρέμποροι κατάφεραν να βγάλουν φορτίο 650 κιλών από το πλοίο, ενώ το τελωνείο κατάσχεσε τη δεύτερη παρτίδα άνω των 712 κιλών.

Σύμφωνα με το δικαστήριο, ο Πρόμες είχε σκηνοθετικό, συντονιστικό και οικονομικό ρόλο. Οι υποκλαπείς συνομιλίες αποκάλυψαν ότι επένδυσε 75.000 ευρώ στη μεταφορά κοκαΐνης. Σε αυτή την κρυπτογραφική επικοινωνία είχε το όνομα χρήστη «Fantasma», όπως έκρινε το δικαστήριο.

Και στις δύο ποινικές υποθέσεις το δικαστήριο εξέδωσε διάταγμα κράτησης. Προηγουμένως, η Εισαγγελία έχει εκδώσει ένταλμα σύλληψης. Ως αποτέλεσμα, ο Πρόμες δεν μπορεί πλέον να φύγει από τη Ρωσία, επιβεβαιώνει ο δικηγόρος του, εάν θέλει να γλιτώσει τη φυλακή.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς