19.9 C
Athens

Εθνική υπερηφάνεια στις πισίνες της Ντόχα: Χάλκινος ο Χρήστου στα 100μ. ύπτιο, 4ος ο Μακρυγιάννης

Τεράστια επιτυχία για τον σπουδαίο Έλληνα κολυμβητή του Ολυμπιακού, που τερμάτισε για δύο εκατοστά του χρόνου πιο γρήγορα από τον επίσης εξαιρετικό Βαγγέλη Μακρυγιάννη

Ο τεράστιος Απόστολος Χρήστου κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στον τελικό των 100 μέτρων ύπτιο, χαρίζοντας άλλη μία διάκριση στην Ελλάδα την οποία τα τελευταία χρόνια κάνει συνεχώς υπερήφανη!

Την τέταρτη θέση κατέλαβε ο επίσης εξαιρετικός Βαγγέλης Μακρυγιάννης, στην πρώτη του παρουσία σε τελικό Παγκοσμίου πρωταθλήματος.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΤΡΟΜΕΡΗ ΚΟΥΡΣΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΕΛΛΗΝΩΝ

Μετά το χρυσό του Αρη Γρηγοριάδη στα 50μ. ύπτιο, το 2005 στο Μόντρεαλ, και το ασημένιο του Κριστιάν Γκολομέεβ, το 2019 στη Γκουανγκζού, ο Απόστολος Χρήστου έγινε σήμερα (13/2) στη Ντόχα ο τρίτος Ελληνας κολυμβητής που ανεβαίνει στο βάθρο ενός Παγκοσμίου Πρωταθλήματος υγρού στίβου.

Στην 5η συνολικά συμμετοχή του σε τελικό ατομικού αγωνίσματος (συν άλλη μία σε ομαδικό), ο αθλητής του Ολυμπιακού κατάφερε επιτέλους να κατακτήσει ένα μετάλλιο, τερματίζοντας στην τρίτη θέση με 53.36.

Έτσι, εμπλουτίζει τη συλλογή του, που περιλαμβάνει ακόμη πέντε μετάλλια (ένα χρυσό, ένα ασημένιο και τρία χάλκινα) σε Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα 50άρας, δύο χάλκινα σε Ευρωπαϊκά 25άρας, ένα ασημένιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων, ένα χρυσό σε Παγκόσμιο εφήβων και ένα χάλκινο σε Ευρωπαϊκό εφήβων.

Τα αποτελέσματα του τελικού στα 100μ. ύπτιο ανδρών:

1. Χάντερ Αρμστρονγκ (ΗΠΑ) 52.68

2. Ούγκο Γκονζάλεθ (Ισπανία) 52.70

3. Απόστολος Χρήστου (ΕΛΛΑΔΑ) 53.36

4. Βαγγέλης Μακρυγιάννης (ΕΛΛΑΔΑ) 53.38

5. Πίτερ Κέτζε (Ν. Αφρική) 53.51

6. Ρόμαν Μιτιούκοφ (Ελβετία) 53.64

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς