23.2 C
Athens

Ελλάδα – Ιταλία 10-11: Έχασε την πρόκριση στα ημιτελικά του Παγκοσμίου μέσα απ’ τα χέρια της (vid)

Η εθνική το πάλεψε απέναντι σε μία εχθρική διαιτησία, αλλά στο τέλος έχασε την πρόκριση μέσα απ' τα χέρια της και έμεινε εκτός ζώνης μεταλλίων στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα

Η εθνική Ελλάδας, κόντρα σε όλους και σε όλα στον προημιτελικό με την Ιταλία για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα πόλο, άγγιξε την πρόκριση στα ημιτελικά του θεσμού καθώς προηγήθηκε με δύο τέρματα διαφορά (10-8) δύο λεπτά πριν το φινάλε, αλλά οι Ιταλοί -που όποτε χρειάστηκε είχαν και τη βοήθεια της διαιτησίας- επέστρεψαν από την κόλαση του αποκλεισμού και πήραν αυτοί το εισιτήριο για τη ζώνη των μεταλλίων.

Η Εθνική θα βρεθεί για πρώτη φορά εκτός τετράδας μετά από δύο σερί παγκόσμια, στα οποία κέρδισε το χάλκινο και το ασημένιο μετάλλιο σε Ουγγαρία και Ιαπωνία.

Πλέον οι αθλητές του Θοδωρή Βλάχου θα κληθούν να αναμετρηθούν με το Μαυροβούνιο για τις θέσεις 5-8.

Η Ελλάδα έκανε ένα άψογο παιχνίδι, μέχρι να χάσει το μυαλό της στο τελευταίο δίλεπτο και μαζί την πρόκριση που σφιχταγκάλιασε μετά το γκολ του Φουντούλη για το 10-8.

Οι Ιταλοί επέστρεψαν ξανά μέσα σε 1,5 λεπτό και απέδειξαν πως τα τελευταία χρόνια αποτελούν τον «κακό δαίμονα» της εθνικής στις επίσημες διοργανώσεις, αφού μετρούν 8 νίκες σε 11 ματς.

Πικρός αποκλεισμός σε ένα ματς για γερά νεύρα κι αρκετά «φαλτσοσφυρίγματα», ειδικά στη φάση της αποβολής του Αργυρόπουλου που σε κρίσιμο σημείο γύρισε τον διακόπτη υπέρ της Ιταλίας.

ΓΙΑ ΕΚΑΤΟΣΤΑ ΔΕΝ ΗΡΘΕ Η ΙΣΟΦΑΡΙΣΗ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ

Ο Ζερδεβάς ήταν ξανά συγκινητικός με μεγάλες αποκρούσεις ειδικά στο τρίτο και το τέταρτο οκτάλεπτο, αλλά στο τέλος δεν αρκούσε από μόνος του για να αποτρέψει την ήττα και τον αποκλεισμό από τα ημιτελικά, όπως κι ένα μήνα πριν στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Τα οκτάλεπτα: 3-1, 2-5, 3-2, 2-3.

Ελλάδα (Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 3, Σκουμπάκης, Γκιουβέτσης 1, Φουντούλης 1, Παπαναστασίου 1, Αργυρόπουλος, Κάκαρης, Νικολαΐδης 1, Βλαχόπουλος 2, Τζωρτζάτος, Καλογερόπουλος 1, Παπανικολάου.

Ιταλία (Καμπάνια): Ντελ Λούνγκο, Ντι Φούλβιο 1, Νταμόντε 1, Φοντέλι 2, Ρεντζούτο, Ετσενίκε 1, Πρεσιούτι 1, Μπρούνι, Ντι Σόμα 2, Βελότο 1, Νικόζια, Κοντέμι 2, Ιόκι Γκράτα.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς