24 C
Athens

Ιταλία – Ελλάδα 12-14: Δεν τη σταματά τίποτα και κανένας στον δρόμο προς την κορυφή του κόσμου!

Η σπουδαία εθνική γυναικών στο πόλο με μία ακόμη κατάθεση ψυχής «βύθισε» και την Ιταλία για την σπουδαία πρόκριση στην ημιτελική φάση του Παγκοσμίου πρωταθλήματος, όπου θα τεθεί αντιμέτωπη με την Ουγγαρία με φόντο τον μεγάλο τελικό

Σπουδαία εθνική στο πόλο γυναικών! Μετά από 13 χρόνια, η Ελλάδα νίκησε με 14-12 την Ιταλία και προκρίθηκε στην τετράδα του Παγκοσμίου πρωταθλήματος, με μία ακόμη κατάθεση ψυχής από τις παίκτριες της Αλεξίας Καμμένου που γράφουν ιστορία και στην Ντόχα μετά το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα έναν μήνα νωρίτερα!

Η εθνική των υπερβάσεων και της περηφάνειας το έκανε ξανά! Με μία σπουδαία εμφάνιση λύγισε και την Ιταλία στον δρόμο προς το όνειρο της κορυφής του κόσμου, έχοντας εξασφαλίσει την πρόκριση και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 από την πορεία της στο Ευρωπαϊκό.

Την Ουγγαρία θα αντιμετωπίσει στην τετράδα η ομαδάρα της Καμμένου την ερχόμενη Τετάρτη (14/2) στην Ντόχα, με το άλλο ζευγάρι να είναι αυτό της Ισπανίας με τις ΗΠΑ.

Η Νίνου με πέντε τέρματα ήταν η πρώτη σκόρερ της ασταμάτητης εθνικής, που είχε σε εξαιρετική μέρα όλες τις αθλήτριες, με κομβικές επίσης τις Βασιλική Πλευρίτου και Νικόλ Ελευθεριάδου που πέτυχε το τελευταίο τέρμα της Ελλάδας για το τελικό 14-12 επί της Ιταλίας που έπεσε ξανά στο… καναβάτσο.

Τα οκτάλεπτα: 0-3, 3-4, 4-3, 5-2.

Ιταλία: Κοντορέλι, Ταμπάνι (2), Γκαλάρντι (1) , Αβένιο (1), Τζιουστίνι (2), Μπετίνι (2), Πικότσι (3) , Μπιανκόνι , Παλμιέρι, Μαρλέτα, Κοτσιέρι (1), Βιακάβα, Μπαντσέλι.

Ελλάδα: Διαμαντοπούλου, Ελευθερία Πλευρίτου (2), Χυδηριώτη, Eλευθεριάδου (1), Ξενάκη, Ασημάκη, Νίνου (5), Βασιλική Πλευρίτου (2), Γιαννοπούλου, Μυριοκεφαλιτάκη (1), Σταματαοπούλου, Ελληνιάδη, Τριχά, Μαργαρίτα Πλευρίτου (2), Πάτρα (1).

Τα ζευγάρια των ημιτελικών

14/02, 15:00: ΗΠΑ – Ισπανία

14/02, 16:30: Ουγγαρία – Ελλάδα

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς