18.7 C
Athens

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα πόλο γυναικών: Στα ημιτελικά οι ΗΠΑ, επικράτησαν δύσκολα της Αυστραλίας

Οι ΗΠΑ έγιναν η πρώτη ομάδα που προκρίθηκε στα ημιτελικά του γυναικείου τουρνουά υδατοσφαίρισης, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα υγρού στίβου της Ντόχα.

Οι Αμερικανίδες επικράτησαν 10-9 της Αυστραλίας, σε ένα ματς που ήλεγξαν απόλυτα μετά το πρώτο οκτάλεπτο και μέχρι τα τελευταία λεπτά, όταν οι «στίνγκερς» επιχείρησαν -και για λίγο δεν ολοκλήρωσαν- τη μεγάλη ανατροπή.

Η τρεις φορές «χρυσή» Ολυμπιονίκης βρέθηκε να χάνει 3-2 στις αρχές της δεύτερης περιόδου, αλλά στη συνέχεια κράτησε τις Αυστραλές χωρίς γκολ για 16 αγωνιστικά λεπτά και με σερί 7-0 προηγήθηκε 9-3 και 10-4, λιγότερο από έξι λεπτά πριν τη λήξη.

Στο φινάλε όμως, οι παίκτριες του Άνταμ Κρικόριαν χαλάρωσαν και λίγο έλειψε να το πληρώσουν, καθώς είδαν την ομάδα της Ωκεανίας να σκοράρει πέντε γκολ μέσα σε 5΄14΄΄ και να μειώνει σε 10-9. Στο τέλος, μάλιστα, η Αυστραλία είχε ευκαιρία να ισοφαρίσει σε επίθεση οκτώ δευτερολέπτων μετά από τάιμ άουτ, αλλά το σουτ της Χάλιγκαν σταμάτησε σε μπλοκ.

Έτσι οι ΗΠΑ επιστρέφουν στην τετράδα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, μετά την περσινή απουσία τους (όταν ηττήθηκαν στον προημιτελικό της Φουκουόκα από την Ιταλία), και ετοιμάζονται για τον μεγάλο ημιτελικό της Τετάρτης (14/2), πιθανότατα απέναντι στην Ισπανία.

Τα οκτάλεπτα: 2-2, 3-1, 3-0, 2-6.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς