17.3 C
Athens

Προφυλακίστηκε μετά την απολογία του ο Youtuber Hayate

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας με τη σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα ο 35χρονος YouTuber, Hayate, ο οποίος συνελήφθη για τα βίντεο της ντροπής με κακοποίηση ΑμεΑ, τα οποία υφίσταντο σωματική βία και υποτιμητική συμπεριφορά.

Ειδικότερα, ο 35χρονος απολογήθηκε για εμπορία ανθρώπων κατ’ επάγγελμα και κατά συρροή και σωματική βλάβη σε βάρος αδύναμων ατόμων. Ενώπιον της ανακρίτριας φέρεται να δήλωσε μετανιωμένος για τα βίντεο αυτά και να ισχυρίστηκε ότι κατάλαβε το λάθος του και γι’ αυτό σταμάτησε την παραγωγή και προβολή βίντεο με ανήμπορα άτομα από τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Επιπλέον, ο κατηγορούμενος στο πλαίσιο της απολογίας του ανέφερε, σύμφωνα με πληροφορίες ότι γνώριζε ότι επρόκειτο για άτομα με κάποια αναπηρία όχι όμως ότι τα πρόσωπα αυτά είχαν το ακαταλόγιστο. Μάλιστα, ισχυρίστηκε ότι χρησιμοποιούσα τα ΑμεΑ σε βίντεο, επειδή θεωρούσε ότι τους ωφελούσε πολύ περισσότερο, απ’ ότι τους έβλαπτε! Και αυτό καθώς – όπως είπε – τα άτομα αυτά μέσα από τα βίντεό του αποκόμιζαν σημαντικό οικονομικό όφελος, ενώ κέρδιζαν και αναγνωρισιμότητα! Επιπρόσθετα ο 35χρονος φέρεται να αρνήθηκε ότι έβαλε στο σπίτι του ή χρησιμοποίησε σε βίντεό του, κάποιον ανήλικο.

Αφού ολοκληρώθηκε η απολογία του κατηγορούμενου στην ανακρίτρια κατέθεσαν ως μάρτυρες υπεράσπισης δυο πρόσωπα που συμμετείχαν στα live stream βίντεο του 35χρονου. Πρόκειται για πρόσωπα που δεν είναι ΑμεΑ. Όπως τόνισα, τέλος, οι νέοι συνήγοροι του κατηγορουμένου στην ανακρίτρια θέλησαν να καταθέσουν και ΑμεΑ θύματα του YouTuber, τα οποία όμως δεν δέχτηκε η δικαστική λειτουργός, καθώς δε μπορούν να καταθέσουν χωρίς την παρουσία ψυχολόγου.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς