24.3 C
Athens

Ραντεβού με την 4άδα για την εθνική πόλο γυναικών

Την πρόκρισή της στα ημιτελικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος πόλο διεκδικεί απόψε η εθνική γυναικών κόντρα στην Ιταλία

Αντίστροφα μετρούν οι ώρες για τον μεγάλο προημιτελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στη Ντόχα, εκεί όπου η Εθνική γυναικών θέλει να παρουσιαστεί πανέτοιμη, ώστε να επιστρέψει στις κορυφαίες τέσσερις ομάδες του κόσμου, αντιμετωπίζοντας το απόγευμα της Δευτέρας (12/02, 19:30) την Ιταλία.

Το κλίμα στην αποστολή είναι εξαιρετικό και το τελευταίο παιχνίδι του Ομίλου κόντρα στην Κίνα (22-9), γέμισε αυτοπεποίθηση τα κορίτσια της Αλεξίας Καμμένου, με τις Ελληνίδες διεθνείς να παρουσιάζονται έτοιμες να κοντράρουν τη Σετερόζα του Κάρλο Σίλιπο.

Το γεγονός ότι η Ελλάδα κέρδισε την Ιταλία στον μικρό τελικό του Αϊντχόφεν, στο πρόσφατο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, δίνει ιδιαίτερη γεύση στην αναμέτρηση, με τον αντίπαλο να παίζει έναν αγώνα ζωής ή θανάτου για την δική του πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η Ομοσπονδιακή τεχνικός, Αλεξία Καμμένου, είπε για τη σημερινή αναμέτρηση: «Πιστεύω ότι θα είμαστε έτοιμες για ένα πολύ κρίσιμο παιχνίδι που θα μας δώσει την πρόκριση στην τετράδα.

Η Ιταλία ακόμη δεν έχει κερδίσει την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες και αποτελεί ενα δύσκολο παιχνίδι ψυχολογικά για εκείνες. Θα είναι πολύ ανταγωνιστικές, θα τα δώσουν όλα, αλλά αυτό θα κάνουμε και εμείς. Δεν έχουμε το άγχος της πρόκρισης για το Παρίσι, αλλά θέλουμε να πάμε καλά και να περάσουμε στην τετράδα. Θα είναι ανοιχτό παιχνίδι, δεν χωράνε προγνωστικά. Όποιος διαχειριστεί καλύτερα το παιχνίδι και δεν κάνει πολλά λάθη θα επικρατήσει. Το θέλουμε πάρα πολύ. Είναι σημαντικό πώς θα ξεκινήσουμε και πώς θα κρατήσουμε ψηλά τον ρυθμό μας. Τα κορίτσια είναι πολύ συγκεντρωμένα και είμαστε εδώ για να παλέψουμε για την είσοδό μας στην τετράδα».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς